24.11.2019 19:06
для всіх
123
    
  - | -  
 © Правда (Львів)

Танки на вулицях Москви, війна СРСР з Китаєм, нестача м`яса та чистка чиновників в Україні

24.11.1929 | № 48

ілюстрований часопис "Правда" Львів

МОНГОЛІЯ - З Мукдену доносять, що в Монголії була 10-годинна битва між СРСР і китайцями. Радянські війська відтяли місто Манчжулю від китайської території та знищили залізницю на протязі десятків кілометрів.

УРСР - Вслід за німецькими колоністами, що в кількості 10 тисяч людей втікають з більшовицького пекла, збираються покинути свої оселі й греки, що живуть в південній Україні над Чорним морем. Грецьких поселенців є втих місцях понад 50 000. Вони займаються вирощенням тютюну, винограду та огородництвом.

Греки хочуть повернутися до своєї батьківщини, бо не можуть витримати переслідувань єврейсько-більшовицьких комісарів. Незабаром, якщо так далі піде, родючі колись землі Радянщини зовсім опустіють й настане повна руїна цього хліборобського краю.

БІЛОРУСЬ - Московські більшовики не дуже певні вірності білорусів комуністичному ладу, тому вирішили ослабити білоруський стан посідання та спроваджують в Білорусь військових осадників з Московщини. Червоні осадники одержують ділянки землі, що будуть сполучені в комуни. Першість в отриманні землі матимуть червоноармійці, що служили в "чрезвичайці".

Не від сьогодні так роблять ті влади, які захопили чужі землі. Не чуються безпечні на них і стараються убезпечитися військом. Так робили старовинні римляни, що на ново здобутих землях поселяли вислужених вояків (ветеранів) та воно не врятувало римлян, не вятує й більшовиків, хіба ще більше роздражнить білорусів та скріпить їх ненависть до Московщини.

США - Крах на Нью-Йорській біржі приніс великі втрати американцям. Сотні тисяч людей втратили майно вартістю 50 мільярдів доларів. По чорних днях в жовтні прийшло на нью-йорській біржі деяке заспокоєння, але не на довго. В другій половині листопада знову трапилася велика зижка цін на цінні папери та акції. В 280 випадках ціни паперів мали найнижчу ціну за останні 7 років. Шість з половиною мільйона акцій 13 листопада опинилися в руках інших власників. Цього разу великі втрати мали американські банки, що раніше скуповували акції за безцінь. Американські банкіри кажуть, що зниження цін є наслідком війни різних бірж світу, а саме європейських проти американських. Втрати, що понесла Америка за останній час, навряд чи вдасться компенсувати найближчі 30 років.

Дніпропетровськ (УРСР) - До народного комісара торгівлі товариша Мікояна звернулася делегація українських робітників з Дніпропетровська з скаргою, що до фабрик не діставляють необхідних харчів. Мікоян відповів, що це у всій Радянщині брак харчів, але він спробував робітників заспокоїти і заявив, що на його думку буде в Україні недостача м`яса, молока та інших харчових продуктів. Та по двох роках буде "рай".

УРСР - З більшовицьких часописів довідуємося, що в Україні провели московські більшовики так звану "чистку" радапарату (в більшовицькій скоромовці означає це перевірка управління та усунення тих, хто не впорався), при чому звільнено з посад 8 900 осіб. Коли зважити, що всіх урядників є 90 000, то це означає, що одним розчерком пера 10% з них позбавлені хліба. Звільненим урядникам закидають зраду комунізму й співпрацю з буржуазією.


Танки на вулицях Москви. Битва між СРСР і Китаєм на Далекому Сході.

Танки на вулицях Москви. Битва між СРСР і Китаєм на Далекому Сході.

Протест українських послів проти більшовицьких пеерслідувань. Соціалізм банкрутує.

Протест українських послів проти більшовицьких пеерслідувань. Соціалізм банкрутує.

Більшовики московщать Білорусь. Польсько-німецький торгівельний договір.

Більшовики московщать Білорусь. Польсько-німецький торгівельний договір.

Таємничі події в Еренбургу. Великі втрати Америки.

Таємничі події в Еренбургу. Великі втрати Америки.

Більшовики заспокоюють голодних робітників. Розумний Каді та 17 верблюдів.

Більшовики заспокоюють голодних робітників. Розумний Каді та 17 верблюдів.

В боротьбі з недугою та смертю. Перший лікар у світі. Скільки людей живе на світі.

В боротьбі з недугою та смертю. Перший лікар у світі. Скільки людей живе на світі.

Продукція галицької нафти. Штучний острів в США. Як боронитися перед зависоким виміром подоходового податку.

Продукція галицької нафти. Штучний острів в США. Як боронитися перед зависоким виміром подоходового податку.

Календарі. Біржа. Політичний словник.

Календарі. Біржа. Політичний словник.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!