04.07.2012 11:32
-
349
    
  13 | 13  
 © Тетяна Чорновіл

ДІЖДАЛИСЯ?

ДІЖДАЛИСЯ?

з рубрики / циклу «ПОЛІТИЧНЕ»

Ну що, діждалися “халяви”,

В совєти вірячі хохли?!

Вас з потрухами продали

Протухлі тушки-кнопкодави!


Тепер же ліктя як вкусити,

Ті синьо-білі  прапорці

Вам до снаги були в руці,

Коли йшли вибір свій вершити.


Уста жерців верховних тих

Давно вже “істину ” глаголять,

Що пан-хазяїн соізволять

Почути,  світові на сміх!


А соізволять нам пани,

Щоб їхня рєчь скрізь панувала,

Щоб наволоч не забувала,

З яких окраїн всі вони.


Котрим же не дано понять

Язык імперських братніх націй,

То хай на межах резервацій

На діалєктє бубонять!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 04.07.2015 19:55  Каранда Галина => © 

три роки пройшло... всього? аж?

 04.07.2013 16:17  Ем Скитаній => © 

хоч і з запізненням, але "чудово" поставлю...ще довго таке ось у нас буде злободенним...

 05.07.2012 23:49  Ницик Андрій => Каранда Галина 

Отут я трохи жалкую, що однією з особливостей людської психіки є те, що вона забуває погане і пам`ятає хороше. :)

 05.07.2012 13:00  © ... => Сашко Новік 

То для них ще дуже красиве визначення! Назвала б влучніше, та словарний запас малий! Вибач!

 05.07.2012 12:55  Сашко Новік 

Та да(
кнопкодави-прикольне визначення)

 05.07.2012 08:42  © ... => Ницик Андрій 

Дуже дякую! Думаю, мізки промили не тільки східнякам! Центральній також добре дісталося! Західна Україна просто не була під ігом з часів Богдана, їм важко щось там промити! По промиваючих органах можна отримати!
Все ж помаранчева революція хоч і закінчилась так плачевно, але показала, що ми ще здатні об"єднатися, якщо допечуть!!!!! І це дуже обнадійливо! Значить не до кінця ще промили! Нехай не надіються! А ситуація з цим законопроектом - то перевірка якості промивання! Ще раз дякую за приємне спілкування!

 05.07.2012 08:30  © ... => Деркач Олександр 

Ще нас на інших планетах тільки не вистачало! ((((((

 05.07.2012 01:24  Каранда Галина => Ницик Андрій 

ну, бардак в нас завжди був!))). я пам"ятаю, як в селі в магазині до "востребуваного " товару в обов"язковому порядку "нагрузка" додавалася: типу, щоб купити кілограм цукерок, необхідно було купити ще й кілограм просроченої тюльки!) а коли в село привозили морозиво, десь раз на місяць, то черга була через увесь парк до магазину.... ))

 04.07.2012 22:38  Каранда Галина => Ницик Андрій 

правильно, що влізли. частіше влазьте!
може й так, може й промили. я зараз ні за кого не заступаюся і ні на кого не наїжджаю. я просто бачу, як легко натравити нас одне на одного і саме це хочу підкреслити. комусь це зараз дуже на руку.
як казав мій улюблений Вінні Пух, : "Это ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ не спроста!"

 04.07.2012 22:26  Ницик Андрій 

Даруйте, що нагло вліз в розмову, та прочитавши вірш відчув, що маю сказати авторові: "БРАВО!" На жаль, "совєти вірячі хохли" в більшій своїй кількості вважають себе не "хохлами", а кимось іншим: більш вартісним і значущим. А відкривати очі на справжню власну сутність ніхто не збирається.
Я читав "Чорного ворона". Чесно кажучи, не вірив тому, що читаю, поки не полазив в інтернеті про 20-ті роки 20-го століття. І тоді в мене з`явилася думка, чим східняк відрізняється від західняка: лише тим, що нам на сході занадто гарно промили мізки.

 04.07.2012 21:46  Каранда Галина => Суворий 

)наші теперішні лідери і я в тому числі... -хороша фраза) і чому Ви й досі не в парламенті?

а як серйозно... не знаю, як там на Волині, а на Полтавщині Упа і зараз сприймається негативно... і справа не лише у вихованні.... народ цілеспрямовано стравлювали, щоб добряче сала одне одному за шкуру залили, і тут уже вендетта починається. всі не святі. і Упа в тому числі. от сьогодні біля українського дому билися ж наші з нашими... ті хлопці з беркута - вони ж просто на роботі... і що їм робити?

розпалити ненависть дуже легко. достатньо буде першої жертви, не дай Бог, - і піде хвиля насильства. причому під благородними гаслами з обох боків... а є певна категорія людей, яким однаково , за що боротися, аби свій садизм реалізувати...десь читала, що під час будь-якої війни існує всього 5 % солдат, які цілеспрямовано вбивають противника. Решта - просто маса, статисти, які намагаються вижити самі і НЕ УБИТИ ЛЮДИНУ. саме оті 5 % є вбивцями по натурі, в залежності від ситуації вони вважаються героями чи злодіями, і саме ступінь їхніх звірств складає враження про армію в місцевого населення. решта - просто люди... як ілюстрація - вірш Чорновіл " Фото кіндер"...оті 5% були і в німців, і в радянській армії, і в УПА... тому схід і не любить УПА, а захід - Радянську армію... у кровопролитті ніколи не буває правих...

 04.07.2012 20:54  Оля Стасюк 

Клас! Я весь день дивлюся 5 канал - просто тема цікава. Я не розумію чого вони (люди) сподіваються щось змінити - по-моєму, ця влада засіла як в Росії і вибори нічого не дадуть, бо все вже підроблено. Я занадто песимістка? Ну що справді можна вдіяти?Ну визнав щось той суд Стразбурський - ну хто його тут буде виконувати?...

 04.07.2012 20:33  Лідія Яр 

Гарно, правильно написали..Тільки ж, хіба до тих хто обирав наших "благодійників" дійшло що небудь. вони ж і зараз захоплюються, як їхні обранці гарно та дружньо приймають закони. А що ті закони - їхнє ярмо , то по барабану. Як ті барани. Доки ми за ту гривню, чи за брехню явну будемо майбутнє дітей і внуків продавати?...
Чи ми вже дійсно таки забутий Богом народ, що маючи такі ресурси, живемо в злиднях. гірко...

 04.07.2012 19:11  Суворий => Каранда Галина 

Інше так... спеціалізовано занадто

 04.07.2012 18:33  Каранда Галина 

 04.07.2012 18:32  Каранда Галина 

 04.07.2012 18:22  Каранда Галина => Суворий 

))) туго, але дійшло!) і відразу питання: а інші кнопки що роблять?:))

 04.07.2012 18:17  Каранда Галина => Суворий 

 04.07.2012 17:41  Суворий => © 

Та це я так.... Щоб продумонструвати можливості....

 04.07.2012 17:40  © ... => Суворий 

Точно!!! Тільки дійшло, що не на той значок тиснула! :))) Але й зараз якось не так вставилось! Краще б зменшилось до розміру, зручного для перегляду! :)))) Та то не так важливо! Вибачте за "провтикання" :)))))))))))))

 04.07.2012 17:16  Суворий => Каранда Галина 

Пані Тетяна помилково вставляла картинку як відеоролик.... І вона не відображалась. Так можна але тільки якщо вибрати тип IFRAME:

 04.07.2012 17:10  Тетяна Белімова => © 

Якби ж розчавили!

 04.07.2012 16:21  Ірина Затинейко-Миха... => © 

це саме питання кортілось Вам задати вже давно))

 04.07.2012 16:18  © ... => Каранда Галина 

:)))))))))))))) Ні! Насправді на Черкащині це дуже поширене прізвище! У чоловіка в селі повно Чорноволів - не рідні, а однофамильців! Чоловік родом з Маньківського району біля Умані, а А В"ячеслав - з Звенигородського недалеко звідти.

 04.07.2012 16:12  Каранда Галина => © 

ніяк не відважуся спитати.... а Ви з отим Чорноволом якісь родичі по чоловікові?

 04.07.2012 16:11  © ... => Деркач Олександр 

Рух почав слабнути та ділитися ще за життя Чорновола! Знаю, бо й мій чоловік був у Русі. Але ті, що затіяли те ганебне вбивство не хотіли ризикувати. Нема людини - нема проблеми! Рух розпався на партії. Чоловік мій зараз в Українській Народній Партії Костенка.

 04.07.2012 16:03  Деркач Олександр => © 

Та вже ж була перебудова, я тоді був у Русі, наівний національний романтизм, закінчився загибеллю В.Чорновола

 04.07.2012 15:59  Каранда Галина => Суворий 

ух-ти, як прикольно картинку склали!) і бесідка не розтяглася.... нові можливості?

 04.07.2012 15:57  © ... => Деркач Олександр 

{#}{#}{#}Бо могли й у псіхушку упекти!

 04.07.2012 15:53  Деркач Олександр => © 

А я там все хитро замутив - використовував цитати із статті Леніна "Ліберали і демократи у питанні про мови"

 04.07.2012 15:49  © ... => Тетяна Белімова 

А може й справді пора тими лобами зіткнутися! О! Ні! Панове не ту тему вибрали для зіткнення!!! Нічого в них не вийде! Як би самих організаторів не розчавили!!!

 04.07.2012 15:44  © ... => Ірина Затинейко-Михалевич 

Ти ж в тій труні й не вмістишся, до речі.

Вони ж дурні, вони ж знімали мірку

з твоїх принижень — не з твоєї величі!

Які влучні слова! Велика дяка Ліні за них! Шкода, що актуальні і зараз! (((

 04.07.2012 15:40  Каранда Галина => © 

ага.... тільки не бубонять, а відригують... саме так було сказано...

 04.07.2012 15:39  © ... => Деркач Олександр 

Підтримую!!! І що ж Вам "було" за ту статтю?

 04.07.2012 15:37  © ... 

 04.07.2012 15:21  Тетяна Белімова 

Таню! Супер! І картинка "до с..." взагалі - ульот!!!!!!!!!!!!!!!
Тільки ж і їм той язик до "с.........". Просто хочуть нас учергове лобами зіштовхнути і газом полити. Самі вони с..........

 04.07.2012 12:54  Ірина Затинейко-Михалевич 

"на діалєктє" судилось бубоніти тим, хто зневажає мову!!! Пані Тетяно - Ваш вірш до судом проймає!!! Хай врізається усім у вуха!!!

 04.07.2012 11:34  Деркач Олександр => © 

Діждалися...знаю багатьох які тепер жалкують, що голосували за РЫгів, думали що на відміну Ющенка будуть займатися покращеннням життя, тільки чийого!!! до речі про резервацію - ще коли в Совєтськом Союзі у 91р. приймали закон Про мови народів СССР в обласній газеті була моя стаття "Рідну мову в резервацію" повертаємось назад, тобто ми знову в жо..... сильний вірш, але гра вже йде не по правилам, скоро музи замовкнуть і почнуть говорити стволи, інакше до них не дійде - з бандюками і напёрсточниками треба діяти адекватно