23.08.2012 02:27
-
422
    
  11 | 11  
 © Каранда Галина

Роздуми в день прапора

Роздуми в день прапора

з рубрики / циклу «не патріот я»

День Державного Прапора України — державне свято України. Відзначається щорічно 23 серпня
Свято встановлено в Україні «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» згідно з Указом Президента України, Л.Кучми, «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року № 987/2004.

Майориш, прапорець? Ще таки майориш!

Ще ти символ цієї країни…

Та чого ж так тривожно на вітрі тремтиш?

Мов боїшся нової руїни…

Пам’ятаєш, колись ти боротися вів

За собою за мову і волю?

Чом тепер ти притих? Вже не чути наш спів, -

Розписали за нас нашу долю.

Майориш, прапорець? На поталу давно

Віддали ми тебе непомітно…

Чи ти знаєш про це? Чи тобі все одно?

Як тріпочеш? Тривожно? Привітно?

Розкажи, що твоя відчуває  душа

Над розп’яттям вкраїнської мови?

Як на свято  тебе будуть знов віншувать

Ті, для тебе кують що окови?

Майориш, прапорець? Ще таки майориш!

Ще ти символ цієї країни…

Та чого  ж так тривожно на вітрі тремтиш?

Мов боїшся нової руїни…



Лубни, 23.08.2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.08.2018 18:30  Каллистрат => © 

Да, пани Галина, отличный стих! Спасибо.

Передача того пессимистически-тревожного настроения - предчувствия идеальная!

Ну и "руїна не забарилась", пришли золотоошейники с окраин да и оседлали киевский стол, чтоб их паразитов на складе дустом пересыпали .

Это же надо было сотворить такое со страной!

Но Господь своих праведников видит )))

 30.12.2012 00:24  © ... => Суворий 

цікава кнопка "запити" в меню публікації... напр., з 21 витягу на запити цього віршу 10 - в день написання, саме в день прапора... навряд, чи комусь підійшов, правда, та надіюся, що таки прочитали... не зайве...

 23.08.2012 23:59  © ... 

Президент України Віктор Янукович привітав співвітчизників з Днем державного прапора України, який відзначається 23 серпня.

"Саме під синьо-жовтим прапором вершилася доля українського народу. З цим прапором ми впевнено прокладаємо свій шлях у майбутнє. Синьо-жовтий стяг як державний атрибут стверджує образ сучасної демократичної України в світі. Він закріпився в свідомості українців як невід`ємна ознака незалежності", - йдеться у зверненні президента, опублікованому на його сайті.

Він підкреслив, що державний прапор України "однаково гордо майорить і на площах наших міст, і на будинках громадян, надихаючи сучасників на працю і подвиги, спортивні звершення, наукові досягнення".

"Який підйом відчували мільйони українців в момент підняття державного прапора на честь перемог наших олімпійців!", - нагадав президент.

Янукович також висловив переконання: "Синьо-жовтий прапор гуртує нас, робить сильнішими. Закликаю всіх берегти і шанувати національні святині, об`єднуватися під державним прапором України заради щасливого майбутнього. Переконаний, попереду нас чекають нові успіхи і досягнення".

Нагадаємо, Україна відзначає День прапора. Раніше День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією.

 23.08.2012 18:31  Тетяна Белімова => © 

Згодна з кожним Вашим словом! Бідний наш прапор, який для когось став просто ганчір`ям - овечою шкурою, що нею прикриваються вовки.

 23.08.2012 15:58  Лідія Яр 

Сподобалося.Болюче сьогодення в нашої України і в її символів...Про розп,яття мови-зачепило .

 23.08.2012 13:52  Оля Стасюк 

Навіть прочитала "майориш, папірець". Вірш красивий, з гарним змістом (і потрібним), але мені здається, що для декого справді наш прапор - папірець чи шмат тканини. Така собі симпатична ганчірка.

 23.08.2012 11:06  Суворий 

Вірш чудовий, всі коми, крапки на місці, розставлено акценти... Перечитав кілька разів. Політичним горлопанам на замітку...

 23.08.2012 11:01  Тетяна Чорновіл => © 

Це не прапорець! А ПРАПОР! І вони його бояться страшенно, як би не намагались це приховати.

 23.08.2012 08:54  Деркач Олександр => © 

Тривожні або навіть і пророчі роздуми... а про свято - їм чим більше свят тим більше грошей списується-крадеться...