21.03.2009 00:00
для всіх
3911
    
  1 | 2  
 © Мар Мишка

Всесвітній день поезії

Всесвітній день поезії був ухвалений на 30 сесії Генеральної асамблеї ЮНЕСКО у 1999 році. Вперше День поезії було відсвятковано в Парижі у 2000 році.

"Поезія, — йдеться в рішенні ЮНЕСКО, — може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини — але для цього необхідно привернути до неї якомога бiльше суспільної уваги. Крім того, Всесвітній День поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе малим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого звучного поетичного слова."

Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро МАЦУУРА, звертаючись у березні 2003 р. до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив:

"Поезія - це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія - головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.... Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості.”

День поезії відзначають літературними зустрічами, поетичними конкурсами, читанням віршів, поем.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.03.2013 09:41  Каранда Галина => © 

 

перо волохатеньке, як любите!:))))))))

уявляєте, ЯК треба було хотіти писати, щоб ним писати!:)))))

Вітаю!)) Пишіть!)))))))

 23.03.2012 20:37  © ... => Сашко Новік 

Це той, що 12 серпня?

 11.03.2012 12:55  Сашко Новік 

о, скоро свято, буду відмічати. у мене ще день будівельника, як Паску відмічають)))