12.03.2010 23:39
-
5767
    
  2 | 2  
 © Журналіст

Гіппократ - засновник медицини, як науки.

Так, саме Гіппократ близько 2500 років назад започаткував медицину. Можна сміло вважати, що саме з часів Гіппократа медицина стала наукою. Хоча не він був першим лікарем, його родина Асклепіадів була ще відома задовго до народження «батька медицини». По легенді, рід їх йшов від Асклепія – котрий був богом медицини. Тому усі знання ще в юності молодий Гіппократ перейняв від батька Геракліда, а потім вже шліфував довгими подорожами по давнім землях і вивченням медицини у всіх куточках стародавнього світу. 


Відома присяга Гіппократа теж не була придумана повністю їм, його рід віками творив присягу, котра формулювала етичні засади лікаря. Гіппократ лише переніс свої знання ближче до людей, за що йому окрема дяка. Але все ж, лікар своїми подорожами дуже допоміг розвитку і впорядкуванню відомих знань.  


Гіппократ зробив великий вклад в медицину, найперше, він відокремив релігію, відкинув міфічні обґрунтування хвороб. Також заклав свою власну медичну школу, де передавав знання своїм учням, водночас заклав фундамент професійної чесності лікаря.  


Погляди Гіппократа були прості і ґрунтувалися на самолікуванні. Він не шкодив, він лише допомагав природі самій виліковуватися. І на той час, такий підхід був дуже дієвим та результативним. Тому, якщо зараз хтось запитає, де виникла медицина, можна сміло відповідати, що в Древній Греції за часів Сократа, Демокрита, Платона, а головним засновником медицини, як науки, став – Гіппократ. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!