12.04.2014 15:06
для всіх
572
    
  1 | 1  
 © Оксана Корнієнко

Хрещення Русі

Душа в кайданах тягнеться у вирій,

Думки народу так незграбно звились,

І чимсь болючим мов прибиті всі.

Як недоречно, страшно, хоч і щиро

Раби говорять нам зі знаком «мінус»,

Як згадують про хрещення Русі.


Кайдани й пута – то від марновір’я,

Розбещеності, лютості, безсилля,

Від лжепатріотизму, що щемить.

А християнство нам дає свободу,

Свободу від гріха, від перешкоди,

Яку готує кожна злості мить.


Простить святий великий Володимир

Їх, нерозумних. Я ж у інший вимір

Схилю у Лаврі стомлене чоло.

Народе, вір, тебе уже простили.

І як тоді би Русь не охрестили,

Нас із тобою просто б не було.



27.02.2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.04.2014 15:48  Суворий => © 

Познер говорив про середньостатистичний ефект від діяльності всіх поводирів, а не окремих, за всі часи... І наслідки говорять самі за себе. Ваш син/внук/правнук може розраховувати на 50-60 років низькоякісного життя, в той час як більшість католиків чи протестантів проживуть 70-80 значно комфортніше... Думаєте справді "нас просто не було" чи ми були б "але щасливіші"?

 12.04.2014 15:16  Суворий => © 

Ось альтернативна точка зору. А в світлі останніх подій складається враження, що вона є доволі адекватною. Просто сухий аналіз без істерії...

"- Была бы экспансия с Запада. Россия, условно говоря, стала бы развиваться по другому пути.
- Возможно. Знаете, очень трудно сказать. Я думаю, что одна из величайших трагедий для России — принятие православия. Если посмотреть сегодня - ограничимся просто Европой и возьмем христианские страны, - есть три ветви христианства: католицизм, православие и протестантизм. Если оттолкнуться от таких определений, как демократия, качество жизни, уровень жизни, и распределить страны именно по этим показателям, то на первом месте будут именно протестантские страны, все. Потом католические. И лишь потом такие, как Россия, Греция, Болгария и т.д. И это совершенно не случайные вещи, потому что более темной и закрытой религией является православие.

Владимир Познер: Искусство жить