09.05.2014 22:44
для всіх
866
    
  4 | 5  
 © Людмила Бойко

Лист ветерану

Лист ветерану

Доброго дня, шановний ветеране! Я звертаюсь до Вас з невимовною подякою. Завдяки Вам, зараз ми живемо під чистим небом, в країні миру і добра. Як багато слів хочеться написати сьогодні… Я захоплююсь вашою мужністю та самовідданістю. Ви, ветерани, жертвували життям заради нас, майбутнього покоління. Ви боролись за справедливість на рідних землях, відчайдушно долали всі перешкоди, крізь страх, біль, кров, сльози. Читаючи архівні записи, книги, слухаючи розповіді про військові події, моє серце замирає, на обличчі одразу з’являються сльози, згадуються такі знайомі рядки: 


Мне кажется порою, что солдаты,

С кровавых не пришедшие полей,

Не в землю нашу полегли когда-то,

А превратились в белых журавлей.


Ваша слава вічна! Ми завжди пам’ятатимемо, якою ціною ви, наші шановні ветерани, здобули перемогу. Розуміючи, що в будь-який момент можете загинути, йшли в атаку, відчайдушно боролись, часто вже не маючи сил і можливості, проте ви розуміли, що це ваш святий обов’язок. Ви дихали повітрям, пронизаним фронтовим димом, раділи найменшим успіхам і прагнули перемоги. Багато хто не дочекався цієї прекрасної миті, адже кривавою була її ціна, але всі, хто боровся за мир, за Вітчизну, за безхмарне майбутнє, навіки у наших думках, навіки у наших серцях.

У мене стискається серце, адже ми вкотре будемо святкувати перемогу! Мене охоплюють непереборні, сильні почуття, тому що я маю можливість писати слова подяки сьогодні. 

Вже скоро у повітрі знову пануватиме відчуття перемоги, відчуття свята, зі сльозами на очах і сивиною на скронях. 

Напередодні істинно святого Дня Перемоги, я бажаю Вам, шановний ветеране, міцного здоров’я і довгих років життя. Вдячна Вам за вашу сміливість та щирість переконань.

Ми в неоплатному боргу перед Вами.

Дякуємо, за цей день, за весну, за життя!



м. Хмільник, 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 10.05.2014 10:37  Тетяна Белімова => © 

Шановна пані Людмило! Може ви чули, що наразі в Україні запропонували відзначати День Пам`яті, для символічного позначення якого обрали квітку маку? Зараз ми маємо можливість вголос і відкрито говорити правду про нашу історію. На жаль, факт капітуляції нацистської Німеччини для України не став визволенням від тоталітаризму. Понад 50 років після ІІ світової війни Українська держава перебувала у лабетах комуністичного режиму, чи не страшнішого за нацистський.
Сказане вище аж ніяк не принижує тих слів, які ви цілком щиро написали, звертаючись до ветеранів ІІ світової війни! Їх подвиг і звитяга беззаперечні! Поза сумнівом, ці люди заслуговують на найбільшу шану від нас - вдячних нащадків!