23.07.2015 21:43
для всіх
208
    
  5 | 5  
 © Кучеренко Олександр Васильович

Роздуми про вірші

Роздуми про вірші

Вірші. У чому їх сакральний сенс?

Думаю, основна їх ціль – передати індивідуальну родзинку душі через палітру образів. Поет – художник слова. І кожного разу, слухаючи вірші все нових і нових знайомих-поетів, цікаво помічати їх індивідуальний стиль. Цікаво спостерігати за тим, як людина відчуває оточуючий світ, яким принципом керується, беручи з бездонного колодязя рідної мови потрібні звуки, слова і словосполучення, підминаючи їх під свій індивідуальний стиль, сплітаючи з них неповторне мереживо авторської мови. 

Кожен новий вірш – це пістрявий мовний гобелен, рушник, вишитий та виплеканий з самовідданою любов’ю та турботою... І коли береш його в руки та починаєш милуватися ним, кожен раз читаючи по-новому, кожного разу спостерігаючи за ним з нових, досі не помічених ракурсів, складається враження, що вірш вплітає в твою душу нитки свіжих відтінків, змінюючи загальний вигляд її картинки. Стирає старе, привносить щось нове. І так до безкінечності... Такі моменти надихають і тебе самого/саму на створення полотен, не схожих на минулі, які зможуть розказати читачеві більше, ніж могли до цього. 

Вірші... Вони здатні на багато. Їм під силу руйнувати імперії та скидати режими і навпаки – творити державність, спустошувати землі війнами та стихіями і створювати райські сади. 

Вірші не претендують на владу чи гроші (хіба що на скромний, затишний куточок в серці читача). 

Вірші просто прагнуть навчити читача дихати так, як вмієш тільки ти і ніхто більше...


© Саша Обрій.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.07.2015 23:08  Серго Сокольник => © 

Гарно про вірші... У мене, думаю, невдовзі дещо буде " в темі"... Скоріше- критичне. Навіть дуже. Навіть не про нашу нещасну Українську поезію взагалі, з усіма її перекосами, а скоріше ПРО ДЕЩО, ЩО ЇЙ ЗАВАЖАЄ. Може- одна стаття. Може- перша з циклу. Думаю, я вже ж так її не залишу на розтерзання, цю поезію-сіромаху)))

 24.07.2015 08:54  Тетяна Белімова => © 

Гарно, Саш)) Мені особливо припало про колодязь і про рушник - ніби не нові образи, але розкриті під відмінним кутом бачення.

Молодець! 

 24.07.2015 08:25  Тадм => © 

хороші роздуми.... :)

 23.07.2015 23:12  Мальва СВІТАНКОВА => © 

Гарно)

 23.07.2015 22:59  Світлана Рачинська => © 

Саш, дуже класно написав!!! З душею.