14.11.2018 20:28
для всіх
808
    
  2 | 2  
 © Поліанна М

Біографія Миколи Лисенка: історії кохання

Біографія Миколи Лисенка: історії кохання

Історії кохання до Ольги О’Коннор, Ольги Липської та Інни Андріанопольської

«У світі цілому немає мені ближчої, ріднішої, милішої за Вас. Я, як божевільний, мчу на інститутську гору й із завмиранням і хвилюванням входжу в інститутський двір, радіючи, що знаходжуся вже там, де й Ви, що ось хвилина-друга, і я можу побачити Вас хоч здалеку.»
Писав Микола Лисенко Інні, своїй коханій учениці з Київського інституту благородних дівчат. (Йому було – 64, Інні – 16.)

Спочатку нещасний бездітний шлюб з подругою дитинства – ірландкою Ольгою О’Коннор. Згодом, щасливе життя з другою дружиною Ольгою Липською, котра подарувала Миколі семеро дітей (двоє померло). А в кінці, вже після смерті Липської, останнє кохання до іншої учениці – Інни Андріанопольської. Біографія Миколи Лисенка була насичена та бурхлива, як і весь творчий шлях визначного українського композитора, піаніста, педагога та громадського діяча, котрий лишив неперевершений дарунок нам – поціновувачам з майбутнього. Його опери «Тарас Бульба» (лібрето М. Старицького за повістю М. Гоголя, 1890), «Наталка Полтавка» (п`єса І. Котляревського, вокальні номери аранжував М. Лисенко, 1889) та багато-багато інших доробок, звучать по сьогодні, чаруючи неперевершеною майстерністю. Але хто спонукав до праці? Адже усі розуміють, що у чоловіка лиш одна муза – кохана жінка.



Біографія Миколи Лисенка через три історії кохання до трьох найрідніших жінок музиканта: Ольги О’Коннор, Ольги Липської та Інни Андріанопольської.

Ольга О’Коннор - перше кохання Миколи Лисенка.

Ольга О’Коннор - перше кохання Миколи Лисенка.

Ольга Липська - друга дружина композитора Миколи Лисенка та матір усіх його дітей.

Ольга Липська - друга дружина композитора Миколи Лисенка та матір усіх його дітей.

Інна Андріанопольська - останнє кохання Миколи Лисенка.

Інна Андріанопольська - останнє кохання Миколи Лисенка.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!