25.05.2019 09:42
для всіх
170
    
  2 | 2  
 © Роман-Мтт

Ок, нас створив Господь, і...

Ок,  нас створив Господь,  і...

Ок, нас створив Господь, і ми не є продуктом еволюції. Так? Припустимо, так. Бог нас створив за образом і подобою своєю? Так? Так, Біблією мені по макітрі! Тоді, якщо так, ми не можемо бути гірші чи кращі за Творця нашого. І, так думаю, мали право на ті наче як заборонені знання, що отримали Адам і Єва у Едемському саду. Це мало статися, інакше навіщо Творець би садив там те дерево?


Бо він не міг зробити інакше. Просто, як високоорганізована особистість, він зробив то дуже цікаво: наче і не я вам дав ті знання сумні (про які хтось і якось мав вам розповісти), а ви самі то наважилися взяти. Морально він чистий: зробив, що мав зробити, і зробив не своїми руками, а через посередника.

А як же Змій-спокуситель, скажете ви? Я вас прошу - його тупо підставили і не про нього поки мова, повернемося до основної теми, але не забуваємо про цей відступ - він нам знадобиться для пояснення всієї схеми.


Так от, Господь дав нам ті знання, які мав дати. Але він мав лишатися добрим до людей - це його сутність, це особливість будь-яких вміняємих батьків по відношенню до власних дітей - не травмувати їм психіку, а якщо травмувати, то дуже обережно. Тому вигадано було казку про пекло. Бо рай існує після смерті - його існування, як нагорода за гарне життя, логічна і може бути навіть науково обгрунтована.


А мучати душі у пеклі? Ну яка при тямі істота забажає такого для власних дітей, навіть після їх смерті, навіть для самих поганих дітей? Я не вірю, що Господь може бути злим і мстивим у ставленні до людей. А якщо підрахувати витрати будматеріалів і часу на побудову пекла, утримання, реконструкцію? Ідея пекла збиткова і безперспективна з усіх боків в усіх аспектах. Тому, логічним буде висновок, що пекла просто не існує.


Тепер повернемося до Змія-Диявола. Він теж створіння Бога, його дитина. Так, він сильно накосячив. Але і його Господь не покарав - він лишив його існувати. І скинув не до пекла, якого не існує (як ми з`ясували вище). А де ж тоді бідосю було скинуто?


Нижче небес на той момент була лише твердь земна, пановє. Нижче землі не впадеш. То де він зараз, той завинилий ангел? Він тут. Що тоді пекло в прямому і переносному значенні? Воно теж тут. При нашому житті. Так кому Господь довірив місію з передачі знань, і хто покаянно її виконав? Здогадались, хто більш менш розумів всю відповідальність за цей процес?


Так картинка складається в дуже логічну, продуману схему. Бо як дитина, яку батько покарав, Змій давно все зрозумів і вже слухається батька. Якби гнівався на батька - він би не послухав його. Бо і до Едемського саду просто так не потрапити, бо його садівник - всевидячий, чи я кажу щось не так? Та ніби так і є. Як все відбувалося далі?


Бог наказує своєму творінню, яке бідкається планетою, відправлятися до саду. Наказує, буквально, "навчи людей добру і злу" . Навчи, каже, бо знання примножують смуток, а я не можу так зі своїми дітьми, хоча мушу - така моя сутність. Допоможи, і - станеш тут головним, смотрящим за планетою будеш. Далі ви самі все знаєте.


Чи спокушає Диявол людей? Ні. Люди самі спокушаються. У них достатньо знань, розуміння, свідомості, щоб обирати для себе те, що вони вважатимуть важливим усе своє життя. Вони розчиняються у своєму виборі під час життя і після смерті.


А де тоді рай? Рай десь є - я вірю у нього (це точно). Ті хто сильно нагрішив, так що точно до раю зась, ті, я думаю, просто розчиняються у просторі. Ті хто менше накосячив - потрапляють до раю (хто з незайманими дівчатами в різній кількості, хто на просту базу відпочинку, санаторного типу, де нема діскатєк - ну, бо в кожного той рай свій).


А пекло воно тут, де біди примножуються знаннями і побутовою невлаштованістю, яку недолугі психологи і "трєнєри лічнастнаго роста" називають зоною комфорту. Біди, як покарання за нерозуміння отриманих знань, хвороби чи бідність, чи інші негаразди - то і є котли пекельні, які бурлять чорною смолою наших негативних думок, які живляться нашими поганими емоціями, які в цій системі є окислювачем для палива - палива, що складається з наслідків наших непродуманих дій, нашого поспіху до слави, любові до ліні і інших вад.


А навіщо в цій системі Диявол, якщо він особливо не впливає на ситуацію? Для нагадування. Лише для нагадування, що десь є рай, в якому є місце після життя для кожного з нас, чи нема, для тих в кого душа вигорає ще за життя. Не витрачайте свою душу для підігріву власного пекельного котла. Відчуваєте його температуру? Це 36.6. Тримайте її сталою, не підвищуйте - до раю не потрапите. Енергія душі - досить коштовне паливо, вона не для Землі та її умов.


А навіщо це все взагалі? Життя, смерть, рай, пекло? Ми - великий генератор душевної енергії. Планета і є Сад Едемський, де ця енергія має продукуватися. Просто, Творець трохи недопрацював над нами, може не досить чітко скопіював себе (приклад з ангелом, скинутим з небес - це просто результат невдалого проектування, таке вже у практиці Творця траплялося, як бачите). Надлишки виробничої діяльності так би мовити…


Тому оці всі "схеми" ми зараз і розгрібаємо. З головним сумним інженером, що виступає в різних образах, який керує виробництвом душевної енергії для керівника-родича, бо той намагається відбирати для раю тільки краще. Аби не пуста душа потрапила до раю. Рай він такий - він вимагає багато енергії, чистої, незабрудненої. Рай, це те місце, де і живе наш Творець, де чекає на нас. Вторинну сировину у раю не приймають - ККД від неї низький, а тепловий коефіцієнт - почасти від`ємний.


Такі справи, хлопці-дівчата. Намагайтеся бути краще в реальному світі, щоб на тому зустріти біля воріт до Вирію стариганя Дарвіна, який записує усіх, хто приходить, і сказати йому з посмішкою: "Вітаю, пане батько еволюції! Ну і шо тепер оце ти мені скажеш?" І ви разом сміятиметеся. А потім він вас запише і відчинить браму. Браму до цілого світу. ;)


Пишіть в коменти свої зауваження і поради - цей текст написано заради гордині, суму і ще декількох гріхів, якщо я не помиляюся, Біблією по голові мені гепнути нема кому. ;)

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 26.05.2019 10:02  Суворий => © 

Спіткнувся відразу на першому ж реченні. Бог не сидить склавши руки, він і є еволюція. Творець рухає наш світ від примітивного до досконалішого, методично знищуючи всі попередні версії і заміняючи їх новими, що наслідують в першу чергу сильні сторони своїх попередників і ігноруючи по можливості слабкі. Динозаври можуть підтвердити. І не лише вони.

Трактування раю та пекла, як гіганського музею, де все це знищене в нашому світі продовжує зберігатися (навіщо?) мені подобається. Зрештою хоча б тому, що це безкінечна тема для розмов, домислів та трактувань, які так потребує наш мозок, що відмовляється вірити у власну 100% смерть не маючи на це жодних раціональних підстав.

 26.05.2019 09:32  Каранда Галина => © 

Щойно натрапила)))

 26.05.2019 08:12  Шепітко Олександр => © 

«Ви звикли до думки, що всі сприймають світ однаково. Але це не так. Якщо ви зберетеся разом і спробуєте переказати один одному найпростіші й очевидні для вас поняття, то зрозумієте, що всі ви живете в абсолютно різних світах. І лише ваш комфорт визначає ваш психічний спокій. У такому випадку людина вважає, що вона жираф і живе в світі з цим знанням так само нормально, як і людина, яка вважає, що трава зеленого кольору, а небо синього. Хтось із вас вірить в НЛО, хтось в Бога, хтось в ранковий сніданок і чашку кави. Живучи в гармонії зі своєю вірою - ви абсолютно здорові, але варто вам почати захищати свою точку зору - як віра в Бога змусить вас вбивати, віра в НЛО - боятися викрадення, віра в чашку кави зранку - стане центром вашої світобудови й зруйнує ваше життя , Фізик почне приводити вам аргументи того, що небо не синього кольору, а біолог доведе, що трава не зелена. Зрештою ви залишитеся наодинці з порожнім, холодним і зовсім невідомим вам світом, яким наш світ швидше за все і є. Тож не важливо які привиди населяють ваш світ. Поки ви в них вірите - вони існують, поки ви з ними не воюєте - вони не є небезпечними».

Ці слова приписують автору "Масачусетського експерименту" - чергової інтернет-містифікації (Гугл все знає).

Але вони доволі повно описують реальність: Рай та Пекло, Бог та Диявол - все це плоди нашої уяви. Світ зовсім не такий, яким ми його бачимо. Нам, щоб не з`їхати з глузду, потрібно у щось вірити, і кожен сам вибирає те, що йому подобається більше.

Погоджуся з автором, що текст написано заради гордині (як і цей коментар мною))) Але так має бути, незалежно від того, хочемо ми цього, чи ні....

 25.05.2019 23:56  Борис Костинський => © 

У світі, де ми мешкаємо, усе чітко відрегульовано і збалансовано: вода - вогонь, небо - земля, Сонце - Місяць, світло - темрява, любов - ненависть, народження - смерть і таке інше. У Всесвіті те саме: Інь - Янь. Себто, якщо є Рай( скупчення суцільного енерго-позитиву) то має бути і центр накопичення енергетичного негативу - Пекло. В принципі, усе те є в буддизмі і нічого нового вигадувати не треба. Наша душа - харддрайв, де розміщено тотально усе, що створювало наш енергетичний образ. А, як віддзеркалення нашої енергосутності, - наш матеріальний імідж - тіло. Людину з поганою енергосутністю доволі легко вичислити: по мерзенному тілу та очах, в котрих відбивається практично усе, що у нас в душі. Що, це так тяжко збагнути, що, скажімо, Медведчук, або той самий Бєня Коломойський - гниди абсолютні? Особисто мені те чітко видно навіть на екрані монітора. Або психічно хвора людина. Та там бува і дивитися не треба на фото чи відео - узяв тексти і - гоп! - шизік! :-))) Так що, отаким чином, Романе. Поганці, після смерті обгортки-тіла, потраплять їхніми душами-харддрайвами у Пекло, де усе таке якось і для чогось утилізується. А енерго-двійники людей праведних і світлих понесуться до Раю, де тільки отаке гарне та миле і існує. А Господь - Абсолют з усім тим якось розбереться. Чи здатні ми дискутувати з Абсолютом? Ні, бо програми наших душ на те не налагодженні. Ото спробуйте чітко уявити собі Всесвіт? Що, нуль результату? Ото ж, програма не розрахована! І апгрейд поки що не зробити! ;-)

 25.05.2019 20:45  Каранда Галина => © 

Слизька тема.
Мені доводиться спілкуватися з людьми, які називають себе віруючими. Євангелісти здебільшого. Деякі з них розуміють Біблію настільки буквально, що я впадаю в ступор. Вони напам`ять знають параметри Ноєвого ковчегу, і не сумніваються, що якесь там місто було з чистого золота. Для мене Біблія - це книга символів і алегорій. Але я ї не змогла прочитати. Бо вона руйнує того Бога, якого я собі придумала. Справедливого і доброго. Який би не спровокував драму Каїна і Авеля. Не влаштовував би іспитів Аврааму. Взагалі не вимагав би жертв.
І взагалі, враховуючи те, що я народилася ще в союзі, хрещена в православній церкві тайком, в школі вчилася на зламі епох, а освіта фізматівська, то я православна атеїстка, яка вважає бога Великим Програмістом (перед цим він був великим годинникарем), і свято вірить у всі прояви Закону збереження енергії. При цьому в жодному разі не хочу гнівити Бога, (див. попередній коментар з анекдотом).

 25.05.2019 20:27  Каранда Галина => © 

Учительница - детям: "Дети, кричите в небо - Бога нет!" И видит, что
мальчик еврей стоит молча. Она ему: "Почему ты молчишь?" Он отвечает:
"Если там никого нет, то зачем кричать? А если там кто-то есть, то зачем
портить отношения?"
Мудрость дается человеку с детства!!!...

 25.05.2019 18:53  Каранда Галина => © 

Прокоментую пізніше)

Поки скажу, що я теж казала, що пекло тут)

Ми Бога творимо по образу своєму / Вірш | Каранда Галина