26.07.2019 11:46
для всіх
533
    
  - | -  
 © Поліанна М

Читання – ось найкраще навчання

Читання – ось найкраще навчання

«Читання – ось найкраще навчання» – ця цитата взята з листа Олександра Сергійовича Пушкіна його братові Льву Сергійовичу. Вираз великого російського поета по сьогоднішній день не втрачає своєї актуальності, давайте ж розберемося, чому.

Що ж дійсно може дати нам читання? Для початку, це джерело цінної інформації зі сфер самих різноманітних наук, якою багато авторів не гребують прикрашати свої твори. Адже письменники – особистості завжди дуже різнобічні і розумні. Якби було інакше – ці люди не домоглися б популярності, визнання та їх твори не читалися величезною кількістю охочих, продовжуючи радувати читачів самих різних епох, скільки б часу не пройшло. Знайомлячись з творами найрізноманітніших авторів, ми переймаємо не лише якусь частину джерела їх знань, а й життєвий досвід героїв, котрі там фігурують. Іноді дії персонажів в повістях, романах та оповіданнях і їх наслідки вчать нас уникати якихось помилок, щоб ми не набиваючи власних шишок.

Читання допомагає не тільки розвивати кругозір, але і підвищує грамотність. Тут працює зорова пам`ять і, згодом, бачачи якесь слово, читаюча людина вже інтуїтивно знає його правильне написання, однак, якщо запитати його, чому пишеться саме так, є ймовірність, що він не зможе пояснити, хоча і буде правий. Читання підживлює ще й загальний словниковий запас, така людина говорить більш грамотно, більш ясно і красномовно може висловити будь-яку думку.

Читання – не тільки спосіб збагатити себе інформацією. Воно робить людину більш цікавою і грамотною, хоча цього можна навіть не помічати. Цю цікаву справу дуже добре мати в якості хобі. Пушкін був дійсно правий – читання це найкраще навчання.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!