27.07.2019 10:12
для всіх
159
    
  - | -  
 © Поліанна М

Екологія та людина

Екологія та людина

Світ не стоїть на місці. Науковий прогрес рухається зі швидкістю світла. Вчені прагнуть до нових відкриттів. Спортсмени до нових перемог і рекордів. Те, що нас оточує вдосконалюється, ускладнюється. Все змінюється, в тому числі і життя самої людини.

Сучасна людина, що живе в мегаполісі, володіє багатьма перевагами над власними предками. У нас є комп`ютери, телефони, про які раніше люди не могли навіть мріяти. Разом з тим, люди, які проживають у великих містах, відчувають на собі ряд негативних факторів. В першу чергу, це безліч автомобілів, що засмічують шкідливими вихлопами повітря, яким ми дихаємо. Ще брудна вода. У річки зливають промислові відходи, а потім ця вода, пройшовши незначне очищення, потрапляє у водопровід. Продукти на нашому столі також насичені небезпечними, навіть шкідливими речовинами. Звідси зростання захворювань серед населення. Почастішали випадки онкології, захворювань легенів, дихальної системи. Багато алергіків.

А все тому, що людина в гонитві за прогресом, не береже місце, в якому живе. Назріває екологічна криза. Планета задихається під тягарем сміття. Особливо великої шкоди завдає пластик і поліетилен. Ці матеріали розкладаються сотні років, отруюючи існування живих організмів.

Багато відходів потрапляє в світовий океан, ліси. Тварини гинуть, ковтаючи або заплутуючись в смітті. Відомо, що кит, під час харчування, підгортає все з дна. Його травна система розрахована на планктон і дрібних морських мешканців. Але в його організм все частіше потрапляють відходи людської діяльності. А хижі морські черепахи заковтують поліетиленові пакети замість медуз. В наслідок чого, гинуть.

Людині необхідно одуматися. Ще є час. Поки не сталося страшного лиха. Кожен може подбати про екологію. Велике починається з дрібниць.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!