05.04.2021 17:56
для всіх
7213
    
  4 | 4  
 © Дано:

Вправа № 36

9 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 36 з підручника фізика 9 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 36 до §36 «Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу»

1. Футболіст веде м’яч масою 4, 5 кг, рухаючись зі швидкістю 4 м/с відносно поверхні Землі. Визначте імпульс м’яча відносно: а) поверхні Землі; б) футболіста, який веде м’яч; в) іншого футболіста, який біжить назустріч м’ячу зі швидкістю 5 м/с.

PlayVideo YouTube

2. Куля масою 100 г, яка рухається з деякою швидкістю, влучає в нерухому кулю масою 150 г і застрягає в ній (рисунок). Визначте швидкість руху кулі до зіткнення, якщо після зіткнення система рухалася зі швидкістю 10 м/с.

Рисунок до Вправи № 36 (2),  9 кл

PlayVideo YouTube


3. Складіть і розв’яжіть задачу за даними рисунка.

Складена умова задачі: Дві кульки масами 10 та 8 кг рухаються в одному напрямку зі швидкостями 20 та 5 м/с відповідно. Через певний час важча кулька наздогнала легшу. Після удару швидкість першої кульки зменшилася до 10 м/с. Знайдіть нову швидкість другої кульки.

Рисунок до Вправи № 36 (3),  9 кл

PlayVideo YouTube


4. Із човна масою 200 кг, який рухається зі швидкістю 2 м/с, стрибає хлопчик масою 50 кг зі швидкістю 6 м/с. Визначте швидкість руху човна після стрибка, якщо хлопчик стрибає: а) з корми човна горизонтально, в бік, протилежний рухові човна; б) з носа човна горизонтально, в напрямку руху човна; в) з носа човна під кутом 60° до горизонту, в напрямку руху човна.

PlayVideo YouTube

5. Багато хто знайомий із ситуацією: човен наблизився до берега, а людина в човні, не дочекавшись, коли човен пришвартують, встала та пішла вперед — у результаті човен відпливає від берега назад (рисунок). Поясніть цю ситуацію з погляду закону збереження імпульсу. Визначте відстань s, на яку відпливе човен від берега, якщо маса людини 70 кг, маса човна 130 кг, довжина l = 4 м. Опором води знехтуйте.

Рисунок до Вправи № 36 (5),  9 кл

PlayVideo YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!