02.09.2009 00:00
-
2385
    
  2 | 3  
 © Оля Кузьмин

Казочка ночі

Коли вовки перестають вити на повний місяць, бо їм стає нудно. Або вони просто злякались чорного. Коли все навколо засинає і приходить в гості чорна, оксамитова ніч. Коли люди закривають очі і вважають, що вони єдині в цьому всесвіті, піднімається невидима завіса і добра гостя Ніч зриває свою маску, з-під якої виривається її справжнє обличчя. 

На старій ратуші годинник гортанно прорікає опівніч і сполоханий кажан обурено летить в найближчу дзвіницю, щоб хоч там виспатись. Все місто втопилось у темряві й мороці і йому ніяк не віриться, що хтось в такий час може не спати. 

Тоді на місцевому цвинтарі поволі сходяться чорні коти.Вони збираються там і починають грати джаз. Поволі з-під землі з`являються парами бліді постаті привидів. Потім вони починають танцювати на могильних плитах. 

Раптом, неподалік від лісу, у старій церкві чується скрип дверей. Музика стихає і всі повертають свої голови в той бік. Зі старої церкви тихенько виходить привид маленької дівчинки. Вона дуже бліда і, здається, від цього аж світиться. Вона повільно пливе у сторону лісу. В ту ж мить, коли дівчинка пдходить до дерев, з`являються примарні качелі. Вона сідає на них і починає гойдатись. Потім, повернувши голову в сторону цвинтаря, ствердно киває і знову чорні коти починають грати джаз. Продовжуються танці на могилах. 

Над усім цим безладдям кружляють ворони. Вони голосно і хаотично каркають, надіючись, що їх помітять і також запросять грати. Але у відповідь в них тільки летять гілки і каміння. Вони ображено летять геть і стиха поблискують очима. 

Знову озивається стара ратуша. На цей раз вона пробиває 4 годину. 

Чорні коти розходяться по своїх домівках. Їм потрібен час для відпочинку, щоб вночі знову грати джаз. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.09.2009 17:36  © ... 

Дякую))

 03.09.2009 00:59   

Чимось нагадує Леся Піддерев`янського

 02.09.2009 19:40  Комарова Ольга 

Дуже гарна казочка на ніч. Легко читається, я в захваті.