13.03.2012 11:39
-
337
    
  9 | 10  
 © Ігор Рубцов

В мені розпізнали бандерівця

з рубрики / циклу «Громадянська позиція»

В думках переживаю знову 

Один приємний діалог, 

Своєю мовою розмову 

Із земляком вели удвох. 


Приватна тема (хто-б це слухав?), 

По-свійськи (чи й не новина!). 

...Знайшлись-таки сторонні вуха, 

Які цікавила вона. 


Тонкі відкинувши манери 

(Наврядчи він колись їх мав), 

В адресу нашу: "вот бендери!", - 

Хтось недвозначно просичав. 


Слова, народжені в горілці 

З собою далі він поніс, 

І нас - звичайних українців 

В реєстр героїв тим заніс. 


Йому виписую подяку, 

Хоча не подаю руки, 

Бо цю образу як відзнаку 

Сприймати можна залюбки. 



Донецьк, 18 вересня 2007 року

Ігор Рубцов цікавиться

  • Ігор РубцовМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.03.2020 17:01  Суворий => © 

Цікаво, на скільки це поширено між земляками зараз по цю лінію фронту?

 22.03.2012 23:17  © ... => Володимир Пірнач 

Дякую за відгук!

 22.03.2012 23:17  © ... => Сашко Новік 

За українську солідарність!

 22.03.2012 17:18  Володимир Пірнач 

І справді це як відзнака)
Хіба не радісно бля бандерівського вуха почути, що його скромна особистість асоціюється з іменем такої великої людини?
Гарно пишете шановний, плюсую!

 18.03.2012 13:31  Сашко Новік 

фініш, шо за люди. мало того шо на ушному висів так ще й коментарі вставляє. теж руки не подав би

 14.03.2012 02:07  © ... => Серж 

Сьогодні відшукався бойовий побратим. Він мені подзвонив і почав українською вітати. Я відповів українською. А він, за армійською звичкою, каже: "Ти можеш розмовляти російською для зручности," Чверть століття тому і я не чув, щоб він спілкувався українською. От і склалося враження, наче воно не пасує, чи проблематично для мене. То я й пояснив, що саме українська і є моя рідна мова. І ми проторохтіли близько години, втішаючись тим, що, нарешті, вільно розмовляємо так, як каже серце. Який гарний день!

 14.03.2012 02:03  © ... => Тетяна Белімова 

Танечко, я би давно покинув ці краї, та ти ж розумієш, що не так просто поламати все, що пов`язує по руках і ногах. Тут моя сім`я, тут купа хороших людей, тут я потрібен і мені допоможуть, тут все, що я, ми вибудовували роками. І тут карбувався непробивний характер. Мене важко збити з ніг дошкульними словами. Та, власне, те, що мене назвали патріотом своєї країни - зовсім непогано. Ну бандерівець, то й що? Не переживай так. Колись побачимось, мабуть, у столиці. Переконаєшся, що я тут не затравлений ненависниками України. І тут треба, щоб вогник горів. Нас, може, не так багато на Сході, але ми від цього ближче один до одного.

 14.03.2012 01:54  © ... => Деркач Олександр 

Час від часу стикаюся з подібною печерністю. Тож, допекло.

 13.03.2012 18:12  Серж => © 

Нажаль, рсійський шовінізм не так просто викоринити. "Если не разговариваеш по-русски, значит - враг". І коли ми вже зрозуміємо одне - в першу чергу ми - українці, і не важливо хто на якій мові розмовляє між собою. Важливо бути патріотом своєї країни, знати державну мову і не зневажати її, а також спокійно відноситись до того, що хтось розмовляє по-іншому. Все-таки у нас багатонаціональна держава....

 13.03.2012 17:32  Тетяна Белімова 

Боже! Бідний Ігорю! Чого тільки у тому Донецьку не натерпишся! Я ж кажу - перебирайся до центру ближче. Робота буде й тут, а в Донецьку ціни на нерухомість, мабуть, уже наздогнали київські.
Це дуже сумно. Я, мабуть, би взагалі у фрустрацію впала, бо дуже емоційно на такі речі реагую. Валер`янки, може, з пляшку випила б... Ну, ти тримайся і з мене приклад не бери, відмітай від себе цих жертв соцвиховання.

 13.03.2012 15:15  Деркач Олександр => © 

105%. Гарно змалювали ситуацію

 13.03.2012 15:10  © ... => Оля Стасюк 

Дякую за розуміння!

 13.03.2012 15:09  © ... => Тетяна Чорновіл 

А ще я був свідком, як двоє арабів між собою розмовляли рідною мовою. І що Ви думаєте? Знайшовся розумник, який вимагав від них розмовляти "па руски".

 13.03.2012 12:02  Оля Стасюк 

Згодна)) Дуже гарний вірш)

 13.03.2012 11:56  Тетяна Чорновіл => © 

Дуже гарний вірш! Вітаю кожне слово!!! Рада, що нас усе таки, незважаючи на опір влади і "сусідів", більшає! А що нас більшає у Донбасі - вдесятеро радісніше! :))