18.05.2016 22:10  Вікторія Івченко 

СЕКОНД-ХЕНД У НАШИХ ГОЛОВАХ: КОМУ ВИГІДНО?


Сьогодні – субота. У секонд-хенді – новий завоз. Проходячи повз величезний універмаг «товарів з Європи», зазираю туди… Людей – як у мурашнику. Копирсаються, перебирають шмаття – аж темніє в очах. Задуха. Не стільки у повітрі, як віртуально. На рівні відчуття.

Сканую Інтернет. То одне повідомлення, то інше… Пригадуються попередні. Моторошно. Прикро. За те, що коїться в Україні. За тих, хто нею править. За їхніх попередників. За «благодійників». Заокеанських.

Пригадується один із виступів Яценюка, колишнього прем’єра: «МИ БУДЕМО КАРАТИ». Кого ж, ви думали? Народ, звичайно. Який приховує від влади свої не задекларовані копійки (зї`дені до того ж річною інфляцією у 40-45 відсотків). «МИ ОШТРАФУЄМО НА ДЕСЯТКИ ТИСЯЧ!» – страхав тоді черговий п о п е р е д н и к. Кого ж це? Той самий народ…

 Озвучені пустодзвонно, бездумно, ці погрози подіяли миттєво. НАРОД охрестив свого новоявленого карателя просто і ясно: ЧМО. Прописавши оте слівце у нього на лобі… Але хто ж стояв за цією фігурою?

Так, його заокеанські натхненники. Радники. Яким спочатку начебто здавалося диким отак поводитися з власним народом, говорити з ним… Вони спершу навіть гукнули: «О, У ВАС КОРУПЦІЯ!»

Далі – оговталися, зрозуміли свій інтерес. Відтак скоро нова місія приїде. ЗНОВУ ФІНАНСУВАТИМУТЬ. Сорок чотири мільярди за останні десять років уже «влили» – і ще готові… Від того – усім ДОБРЕ. Окрім народу??

А що, нехай сьорбає – "маємо що маємо"… Обрав можновладців – у черговий раз. ЧИ ЙОМУ НАВ’ЯЗАЛИ?

Як би там не було, копирсається люд у секонхендовських «дарах з Європи». Гребе дешеве. Влада тарифи тим часом підняла. УДВОЄ. ЗНОВУ. В ЄВРОПУ ХОЧУТЬ, ДУЖЕ. Зобов’язання виконують. Заокеанський «дядя» поплескує по плечу – гут, молодці!

НАРОД – мовчить. Поки що. Він поки що прокидається... Щоправда, поодиноко...Так у природі закладено. Мислячий відсоток суспільства – то десята частка, не більше. Але вона, власне, і робить погоду. Коли остаточно дозріває. Але більша частина мислить по-рабськи. Серед «еліти» – також. Вони підневільно здійснюють сценарій свого попихача з ріжками… БО ПРАЦЮЮТЬ НА НЬОГО. Ото вжарили тарифи – ОК. НАРОДУ стане ще більше. Того, що почне думати: «А що як о ч і л ь н и ч к и запрограмовані лише на тупе пожирання собі подібних?..» ТУПЕ. ПОЖИРАННЯ.

У північних сусідів – ще крутіше. Як казали під кінець епохи Леоніда Ілліча Брежнєва «МАРАЗМ КРЄПЧАЛ». Обіс..лися, панове, у Сирії? Давайте ще! Україна прокидається. ВЖЕ ПРОКИНУЛАСЯ.

Недаремно, ох недаремно ВОНИ оті тарифи – тай одразу в два рази! Їхній пан з рогами хвостом підганяє… ПОСПІШАЄ проковтнути. А ПОДАВИТЬСЯ МОЖЕ??

 ТАКИ ПОДАВИТЬСЯ. НЕОДМІННО. Він, щоправда, вже готує нові закони: про колекторів. З приватних фірм. Які до державних – жодного стосунку! Ходитимуть – і відбиратимуть останнє… Матимуть право у помешканні нишпорити. БОРЖНИКІВ шукати. А то й відібрати оте помешкання. ЗА БОРГИ. Копирсатимуться в дранті, що нині в секонд-хенді масово скуповується. Оте злиденне ЛИХО СОБІ ЗАБРАТИ ХОЧУТЬ, НЕЛЮДИ.

БОЖЕ ПРАВИЙ, ПОГЛЯНЬ ЗГОРИ! МАСКИ ЇХНІ ПОСКИДАЙ. За однієї умови – якщо НАРОД ПРОЗРІЄ. А таки ж прозріє… ДО СТІНИ ПРИПЕРТИЙ – ПРОЗРІЄ.

 СЛАВА ТОБІ, УКРАЇНО! СЛАВА ТВОЇМ ГЕРОЯМ! БОЖЕ, БОРОНИ!

https://ukrainian.voanews.com/content/article/2597078.html    НЕ ДАВАТИ АНІ ЦЕНТА, ПОКИ НЕ ВІДБУДЕТЬСЯ ПОВНЕ ОНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ

Додати коментар
 19.05.2016 21:16  Наталия Яценко-Мельник => Вікторія Івченко 

То давайте. Чому ж всі ідуть на заклання, мов вівці?

 19.05.2016 13:16  Каранда Галина => Вікторія Івченко 

тобто на питання "що робити?" відповідь: "боротися і чекати, поки бандитів прибере вища сила"...

 19.05.2016 13:12  Вікторія Івченко => Тетяна Белімова 

Згодна з Вами. Перегляньте. Я слухала сьогодні вранці - багато страшного, але й тверезого. НАРЕШТІ.

Video YouTube

 19.05.2016 13:10  Вікторія Івченко => Каранда Галина 

Я сьогодні вранці відкрила

Video YouTube
ЮЛЯ ПРО ГАЗ І ТАРИФИ.
Я не іронізую. Я уважно слухаю і роблю висновки. Також читайте свіжий номер журналу КРАЇНА: Який суспільний договір нам потрібен? І ще багато іншого - дуже цікавого і корисного. В Україні багато розумних людей. А бандитів прибере Вища сила. БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ, ВАМ БОГ ПОМАГАЄ!

 19.05.2016 09:03  Тетяна Белімова => Вікторія Івченко 

Проблема національних еліт все ще актуальна. На жаль. Українська нація надто довго була бездержавною, поділеною сусідами на частини, саме існування українського народу заперечувалося, як би абсурдно це не звучало сьогодні. 

Читаємо історичний роман Нечуя-Левицького "Гетьман Іван Виговський", заборонений в радянські часи. Чому заборонений? Бо письменник опрацював архівні дані і відтворив перші три роки після смерті Богдана Хмельницього. Що відбувається в Україні? Козаки, міщани, селяни підтримують Богдана, а українська шляхта?.. Ні! Вона зкатоличена і полонізована, тікає до Варшави. Одиниці лише сприймають угоду Богдана серйозно. Більшість чекає його смерті і повернення до Речі Посполитої. Про українську автономну Державу взагалі не йдеться. Інший, також заборонений у радянські часи роман Нечуя-Левицького "Князь Єремія Вишневецький" зображає попередній процес покатоличення і відходу національної еліти від народу. Як так сталося, що прямий нащадок засновника Запорізької Січі стає катом власного народу? Чому? Це страшні речі... 

Образ Теренія Пузиря із комедії Карпенка-Карого теж виник не на порожньому місці. Людина, хоч і заможна, але байдужа до розвитку і процвітання власної нації, - це взірець сучасного можновладця. На жаль. 

Хоча ми знаємо й іншу традицію. Київська "Громада", львівська "Просвіта". Першим президентом України став історик і письменник Грушевський. Письменник Винниченко очолював перший український уряд. Євген Чикаленко половину статків віддав на розвиток України. Цукрозаводчики Терещинки розбудовували Київ, облаштовуючи музеї і мистецькі галереї. 

Будемо сподіватися, що з часом культурне надбання українців переважить секонд-хенд у їхніх головах. 

 19.05.2016 08:59  Вікторія Івченко => Наталия Яценко-Мельник 

Так, ви праві. АЛЕ на Богом даній українцям землі все ж слід продовжувати боротися! "БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ. ВАМ БОГ ПОМАГАЄ". І нечисть усіляку нищить - коли до корита дорвалася...

 19.05.2016 08:56  Вікторія Івченко => Каллистрат 

"...во время задержания злоумышленник оказывал активное сопротивление правоохранителям, пытался убежать через окно кабинета и съесть деньги". Лишнее доказательство того, что ЭТИ НЕЛЮДИ едят ДЕНЬГИ. ФИЗИЧЕСКИ глотают их. Нами правят сумасшедшие!!!!!!!!!

 19.05.2016 05:21  Наталия Яценко-Мельник => Вікторія Івченко 

Гадаю, вже запізно... Нещодавно пройшло свято Перемоги... Два дідусі-ветерани  важко піднімалися по східцях до пам`ятника, де наші школярі вітали їх квітами і віршами. А я плакала. Дивилась на святу сивину і плакала. ТОДІ ВОНИ ВІДСТОЯЛИ КРАЇНУ ЦІНОЮ СВОГО ЖИТТЯ. СВОЮ КРАЇНУ. І БАГАТО ЧУЖИХ. А нині пан "німець" широким жестом кидає нам недогризком мідну плату за користування ( НАШОЮ?) землею. ПРОДАНОЮ. ПОНІВЕЧЕНОЮ. ПРИНИЖЕНОЮ. ВЖЕ НЕ НАШОЮ. В 1941-1944 роках Гітлер допустився помилки. Він прийшов зі зброєю. А слід було з грошима. Немає вже НАШОЇ ЗЕМЛІ, ПАНОВЕ. Лише ми. Раби. У нашої "влади" все вже за морем-океаном. Діти, статки, житло. Залишились тільки тому, що ще є що взяти. І якщо заворушиться і прокинеться народ--за годину всі 400 з гаком юд полетять "додому" А ми залишимось. На своїй-чужій землі. Треба було раніше думати. А ВИ Й ДОСІ СПИТЕ...

 18.05.2016 22:26  Каранда Галина => Вікторія Івченко 

прозріє - і що далі? як саме з цим боротися??????