12.01.2020 17:41  Проба Пера 

Звернення до авторів сайту з пропозицією отримати винагороду від читачів


Літературний інтернет-проект «Проба Пера» щиро переконаний в тому, що:

  • Автори якісного контенту заслуговують на фінансову винагороду з боку читачів, якщо ті вважають за необхідне їх в такий спосіб підтримати.
  • Спосіб монетизації через добровільну винагороду, за якісну виконану роботу, стане домінуючим в майбутньому не лише для авторів-початківці, але й знаних авторів.
  • Запорукою фінансового успіху для автора стане НЕ лише його популярність, вміння звертати до себе максимум уваги та особиста епатажність, а в першу чергу здібності, що було неможливим в доінтернетну епоху, коли фінансова винагорода напряму залежала від видавців, поширювачів та маркетологів.
  • Ми вважаємо, що добровільна винагорода не може бути джерелом додаткового прибутку для нашого інтернет-проекту та в повному обсязі має належати виключно автору, як плата за витрачені ним зусилля та час.

Виходячи з вище сказаного на сайті «Проба Пера» для авторів вводиться можливість в картці Профілю вказати свої банківські реквізити або дані електронного гаманця, які автоматично будуть виводитись в спеціальному інформаційному блоці в кінці кожної авторської публікації в загальному доступі.

В зв’язку з цим просимо Вас:

  • Не плутати це зі збором коштів на благодійну допомогу.
  • Не використовувати поле вводу реквізитів для здійснення платежів з метою шахрайства, жебракування чи інших спроб маніпуляцій читачами.
  • Зважити усі ризики пов’язані з включенням інформації про можливі додаткові доходи з даного виду діяльності до податкової декларації.
  • З розумінням поставитись до того, що отримання добровільної винагороди вимагає від Вас максимально достовірної інформації для читача Про себе, щоб виключити його підозри про можливе шахрайство, та якісного портфоліо, що викликає зацікавленість, приносить користь і мотивує відвідувача сайту винагородити Вас за минулі та майбутні зусилля.
  • Врахувати, що Ваші номери карток, гаманців та дані з реквізитів опиняться в загальному доступі і будуть доступні всім без жодних обмежень.

Також ще раз нагадуємо, що інтернет-проект, надаючи послуги по поширенню контенту, не виплачує за це жодної винагороди і, відповідно, не претендує на авторські права за наданий Вами контент. Авторські права на твори застережені і належать їх авторам. Дописувачі публікуються на сайті probapera.org добровільно та самостійно несуть відповідальність за зміст своїх творів.

Приклад інформаційного блоку в кінці авторської публікації:

Додати коментар
 24.01.2020 01:38  Вікторія Івченко => Каранда Галина 

Господи, НІ! Ані про Вашу персону не йдеться, ані про сайт... ХОРОШИЙ, ДО РЕЧІ. Йдеться про вельми принизливе ставлення до АВТОРІВ, із чим я стикалася неодноразово. Наші видавці - "собі на умі" - часто-густо керуються критеріями, зрозумілими лише ЇМ САМИМ. СВОГО надрукують залюбки (особливо, якщо той при грошах. Власних). Якщо той - кум, сват, брат... ЦІННІСТЬ ТВОРУ як такого? Так то ж років за п`ятдесят, панове! НЕХАЙ ДОЗРІЮТЬ. І власним гаманцем тоді вже ризикувати не доведеться!

 22.01.2020 14:13  Каранда Галина => Вікторія Івченко 

Не зрозуміла оце: "Соромно читати. Наших ще й тут принижують... "

Я принижую, жартуючи в коменті? Проба принижує, даючи можливість читачам за бажання віддячити  автору вподобаного твору?

 22.01.2020 13:23  Вікторія Івченко => Каранда Галина 

Закону про меценатство так і не прийняли... НІКОЛИ.

 22.01.2020 13:03  Вікторія Івченко => Каранда Галина 

Господи помилуй! Соромно читати. Наших ще й тут принижують... Давно уже не маю ілюзій з приводу всіляких т.зв. "допомог". Якщо в автора немає торби з грошенятами (частіше вона є у всіляких любителів "розкрутитися" якомога скоріше), той не ходи. І не проси ! У цивілізованому світі видавці самі шукають талановитих авторів і пропонують ДОПОМОГУ. І РЕКЛАМУЮТЬ, якщо того варті. Іноді, звичайно, "розкручують" усілякий непотріб. Народ налетить, розкупить, мов гарячі пиріжки, згодом - плюється. А ЩОБ САМОМУ ГРОШІ ЗБИРАТИ?? Не знущайтеся, годі! Наші люди на здібну людину частіше дивляться ПРАКТИЧНО. Років 50-100 ще пройде, поки ВІДКРИЮТЬ. Витягнуть з горищ-підвалів... Обтрусять пил... Найбільш підприємливі знайдуться: ЗАРОБЛЯТЬ. ВИДАДУТЬ - заради власного ж піару! ІМІДЖУ. Про автора, звичайно ж, статтю напишуть. А тому вже - байдуже! І гонорару платити нікому не треба. Усе куплене й розподілене. Клани видавців успішно співпрацюють "зі своїми" авторами. Живими ще, звісно. СУЧАСНИМИ.

Мені якось пощастило надрукувати сотню примірників у СОЛІДНОМУ ВИДАВНИЦТВІ. Так вони згодом лише прочитали мої вірші! Звісно, їм не сподобалася деяка "крамола" на адресу одного "з їхніх"... Оговталися, але пізно вже було. ГОСПОДЬ БОГ ВИДКО УПРАВИВ - І КНИЗІ ДАЛИ ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО. Ох як вони не люблять, коли гострим слівцем когось зачеплять! А ТАКИ Ж ЗАЧЕПИЛИ. ТО _ ЛІТЕРАТУРНА МАФІЯ. Наша, вітчизняна. Даруйте, накипіло.

 12.01.2020 23:22  Каранда Галина => Микола Щасливий 

Mastercard в мене.

 12.01.2020 23:20  Микола Щасливий => Каранда Галина 

visa буває різною та від різних банків. І Mastercard, як і Visa - це міжнародна платіжна система від США. А ваша звичайна карта привата це теж Visa або Mastercard ))

 12.01.2020 22:34  Каранда Галина => Микола Щасливий 

А хіба вказана картка була не visa?

 12.01.2020 22:33  Каранда Галина => Микола Щасливий 

Напевно так.
Але з іншого боку, якщо хтось із авторів мріє про прихильників з числа емігрантів, то йому потрібно викладати реквізити саме візи)))
Та ладно. Головне, щоб автори зрозуміли й підключилися. А не я сама висіла піддослідним кроликом))

 12.01.2020 22:28  Микола Щасливий => Каранда Галина 

Мені здається, що в звичайних картах користувачів (mastercard або visa) таке рідко трапиться.

 12.01.2020 22:15  Каранда Галина => Микола Щасливий 

Я не в курсі. В мене не віза, а звичайна універсальна від привату. Моя і імені власника карти не требує, а та потребувала.

Ви ж розумієте, що я не вигадую.

 12.01.2020 22:13  Микола Щасливий => Каранда Галина 

Я не помітив, що мінімум, а не максимум. На мінімум взагалі не має бути лімітів. Щось незрозуміле.

 12.01.2020 22:10  Каранда Галина => Микола Щасливий 

Не знаю. Я ж спробувала. Мені написало, що мінімальний платіж 10 доларів... скріну не зробила...

 12.01.2020 22:08  Микола Щасливий => Каранда Галина 

Які обмеження? Хто сказав? Вхідні платежі не мають обмежень, а вихідні ліміти встановлює сам власник карти.

 12.01.2020 18:01  Каранда Галина => Проба Пера 

))) ну все, тепер лежатиму і багатітиму)))

{#}

Сподіваюся, що і автори, і читачі мають високу фінансову грамотність і розберуться, яку карточку (чи вебгаманець) вказати, в якому випадку потрібно вказати ще й справжнє ім`я та прізвище (якщо вони відрізняються від псевдоніму).

Я, наприклад, не знала про обмеження в мінімум 10 доларів на VISA ).