05.03.2016 08:22
для всіх
612
    
  4 | 4  
 © Ольга Шнуренко

Краса і гордість України

присвячення

"Квіточку до квіточки ніжно пригорну,
І мімози гілочки у букет складу,
Сонячні промінчики бантом зав‘яжу -
Подарую всім жінкам запашну весну!
В небесах веселкою, у віночку страз,
Заспіваю пісеньку із святкових фраз,
Волошковим кольором розмалюю світ -
Посилаю всім жінкам сонячний привіт!"
О. Шнуренко

Вітаю всіх поетес і письменниць ПробиПера з Жіночим Святом!

В честь цього світлого та радісного дня пропоную тест/квест, присвячений видатним жінкам України.

Протягом багатьох століть люди оспівували та прославляли в піснях і віршах образ матері-берегині чи коханої жінки, благословляючи її ім`я. Деякі філософи вважали, що доля жінки - у домашньому господарюванні та материнстві. На їхній погляд, жінка не здатна до великих справ і почуттів. Але українки вже багато століть виявляють і велич почуттів, і талант материнства, і велич справ.

Життя та громадська діяльність мудрої та справедливої княгині Ольги вивели Русь на світову арену.

Весь світ знає про вродливу українську дівчину Роксолану, яка полонила серце молодого султана Сулеймана і стала всемогутньою.

Щедра на таланти українська земля подарувала людству чарівну й талановиту жінку-легенду Марусю Чурай. Її пісні про кохання та вроду й досі бентежать наші серця, наповнюючи їх то смутком, то радістю.

Можна навести чималий список жінок, які прославляли рідну землю. Це поетеси, художниці, співачки, артистки, акторки та багато-багато інших.

Найболючішою втратою для кожного народу є втрата історичної пам`яті, яка з діда-прадіда передавалась від покоління до покоління й була основою у вихованні національної самосвідомості. Творцем історії є народ, але окреме місце в ній відводиться видатним особистостям.

Давайте згадаємо разом деякі факти із життя унікальних жінок. Пропоную вибрати вірний варіант відповіді:

 

Тест "Краса і гордість України"

Українська жінка – особливий феномен. Вона - мила, привітна, скромна, трохи мрійлива. Їй притаманні: природна грація, вишуканий смак, витонченість в почуттях . Українські жінки стали відомі на весь світ, не тільки дякуючи своїй красі, але й завдяки розуму й таланту.



м. Київ, 5.03.2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.03.2016 18:19  Дарія Китайгородська => © 

Пані Ольго, дякую за класний тест! З величезним задоволенням його проходила ;) Натхнення вам!

 07.03.2016 08:39  Тетяна Белімова => © 

Олю, дуже цікаво й пізнавально! Жінка в Україні ніколи не була упослідженою, вміла писати й читати, могла керувати державою!
Пройшла Ваш.тест із задоволенням))

 07.03.2016 08:38  Тетяна Белімова => © 

Олю, дуже цікаво й пізнавально! Жінка в Україні ніколи не була упослідженою, вміла писати й читати, могла керувати державою!
Пройшла Ваш.тест із задоволенням))

 05.03.2016 23:24  © ... => Каллистрат 

Джакомо Пуччіні подарував Соломії Крушельницькій свій портрет із написом: «Найпрекраснішій і найчарівнішій Батерфляй».

Те, що Ви і Галя подумали на Карузо, небезпідставно, тому що співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін...

 05.03.2016 20:14  Каранда Галина => Каллистрат 

так приєднуйтеся))) щоб веселіше було)

 05.03.2016 11:18  Каранда Галина => © 

і вас зі святом!
я з тих жінок, які з задоволенням сиділи б вдома, якби була така можливість:)))))
тест пройшла, думала - дійду й насварюся, що питання надто легкі, а Ви мене так обламали вкінці отими італьянцями:))))
Насправді - Ви великий молодець.
Дуже Вам дякую!