17.03.2018 23:33
для всіх
274
    
  2 | 2  
 © Роман-Мтт

Про агрокіберпанк, роботів і черепи О. Шинкаренка

Про агрокіберпанк,  роботів і черепи О. Шинкаренка

з рубрики / циклу «реальне»

Вчора в Книгарні "Є" Запоріжжя відбулася презентація романів Олега Шинкаренка "Кагарлик", "Перші українські роботи" та "Череп". Мав задоволення трохи послухати автора. Захід вийшов камерний, цікавий, все дуже затишно.


Про «Кагарлик». Автор трохи розповів історію роману, як він створював перші дописи в ФБ, трохи читав різних цікавостей. Я цей роман читав. Він не те що складний, але і не простий. На кожні дві-три доволі легких для читання і часто іронічних за змістом глави на 100 слів, трапляється одна трохи незвична. Додам ще, що в фіналі книги таких складних глав стає більше. Загалом цікаво. Свій стиль автор визначає як "агрокіберпанк" - до справжнього розуміння "кіберу" українцям ще далеко, бо ми не настільки комп`ютеризована нація, якщо порівняти з іншими країнами, до того ж ми не виробляємо сучасних цифрових приладів, далеко відстали в цій сфері.


Про «Перші українські роботи». Олег Шинкарнко каже, що написав його як серію оповідань про роботів, які досить легкі і смішні. Зачитавши півдесятка уривків, довів, що так воно і є: публіка весело сприймала і задоволено реготала – автор вміє як тонко іронізувати, так і відверто веселити. Результат – я придбав собі примірник, як прочитаю – чекайте вражень ;)



//probapera.org/content/users/images/3183/f84b15bfb16500273e2689c7fd77e26b.JPG



Про «Череп». Це фантасмагорія про сучасні реалії. Театр абсурду. Починається з того що троє росіян на танку Т-34 розфарбованому під «хахламу» вирушають в подорож. Я запам’ятав епізод про «кашу з сокири», яку варять маніяк і його супутниця в будиночку на курячих ніжках, яка по шосе десь веде за собою армію таких самих орнітоподібних хат.


В наприкінці презентації автор поділився фрагментами тексту з нового роману про Степана Бендеру, який засланий до тюрми Заксенгаузен, яка знаходиться десь на орбіті Плутона, і намагається звідти втекти. Текст мені здався важким спочатку, але коли з часом вслухався, то стало цікаво, а наприкінці – сміявся, таки.

Загалом цікаво і весело було, «Черепа» може з часом візьму ;)

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!