19.04.2021 19:39
для всіх
2847
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Закон збереження імпульсу

Розв’язування задач з теми: Закон збереження імпульсу 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Закон збереження імпульсу»; продовжувати формувати навички та вміння розв’язувати фізичні задачі, застосовувати отримані знання

Чого б ти не навчався, ти навчаєшся для себе.
Петроній

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Фронтальна бесіда

1. Що таке імпульс тіла?

2. Сформулюйте закон збереження імпульсу.

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Закон збереження імпульсу»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Якщо щось не виходить, значить треба повторити: передивіться ще раз відео з попереднього уроку, прочитайте розв’язок задачі-прикладу з підручника на «Закон збереження імпульсу», перечитайте ще раз уважно параграф або конспект.

Задача 1

Вагон масою 70 т, який рухався зі швидкістю 0.3 м/с, зіштовхнувся з порожньою платформою масою 35 т. Визначте швидкість та напрям руху платформи перед зіткненням, якщо після нього вона зупинилися разом з вагоном?

Підказка: Усі задачі на «Закон збереження імпульсу». Не забуваємо робити малюнки, вони допоможуть з розв’язком.


Слайд 3

Задача 2

Дві кульки масами 6 та 4 кг рухаються зі швидкостями 8 та 3 м/с відповідно назустріч одна одній. З якою швидкістю вони почнуть рухатися після абсолютно непружного зіткнення?

Підказка: Задача на «Закон збереження імпульсу».


Слайд 4

Задача 3

Ядро, рухаючись горизонтально зі швидкістю 20 м/с, розірвалося в польоті на два осколки масами 10 та 5 кг. При цьому легший шматок продовжив прямувати вперед збільшивши швидкість на 10 м/с. Визначте напрямок руху та швидкість важчого осколка.

Підказка: Задача, знову ж на «Закон збереження імпульсу». Головне правильно зробити малюнок та проекції.


Слайд 5

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Закон збереження імпульсу», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 36, завдання 3, 4 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

  • Дистанційне Навчання З ФізикиМаєте питання, пропозиції або помітили помилку? Напишіть нам та ставте лайк!
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!