Фізика як навчальний предмет. Фізичний кабінет та його обладнання. Правила безпеки
7 клас
Мета онлайн уроку: засвоєння під час очного або дистанційного навчання нових знань про фізику як навчальний предмет у школі, ознайомлення учнів з оснащенням фізичного кабінету та правилами безпечної роботи у ньому
Фізику написано у величезній книзі, яку завжди відкрито перед нашими очима.
Г. Галілей
Слайд 1
Вивчення нового матеріалу «Фізика як навчальний предмет. Фізичний кабінет та його обладнання. Правила безпеки у фізичному кабінеті»
Також до вашої уваги кілька відео, які розкривають, яка може бути цікава фізика, як наука. Та яка вона пізнавальна та навчальна.
Слайд 2
2. Фізичний кабінет та його обладнання.
Фізичний кабінет призначений для проведення уроків, лабораторних та експериментальних робіт з фізики в 7-11 класах. У кабінеті фізики вчитель проводить досліди, демонструє фізичні явища. Це дозволяє учням набути потрібних практичних навичок та краще вивчити навчальний матеріал. Але перед початком роботи, кожен учень повинен пройти інструктаж з техніки безпеки та вивчити правила поводження в кабінеті фізики.
Слайд 3
3. Правила безпеки у фізичному кабінеті.
Опрацьовуємо правила з техніки безпеки для учнів під час проведення занять у кабінеті фізики, які розміщені на форзаці підручника. Також перегляньте ще одне цікаве відео по темі.
Слайд 4
Закріплення набутих знань
Пройдіть інтерактивний тест «Так – Ні» на тему «Під час проведення лабораторної роботи з фізики можна…».
Тест "Під час проведення лабораторної роботи з фізики можна…"
Слайд 5
Домашнє завдання
Запишіть по 5 вимог до того, що дозволено та що заборонено у кабінеті фізики.
2020 р.
Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":