13.01.2022 14:42
для всіх
6287
    
  9 | 9  
 © Поліанна М

Навігатор: принцип роботи й основні функції

Навігатор: принцип роботи й основні функції

GPS навігатори стали звичним атрибутом будь-якого мандрівника, будь то автомобільна, водна чи піша прогулянка. З цим пристроєм завжди зрозуміло куди йти, адже він коректно прокладе потрібний маршрут в будь-яку погоду та час доби.

Що являє собою GPS навігатор

Уявити собі автомобіліста, який вирішив вирушити у подорож без автонавігатора, вже неможливо. А як рятують GPS навігатори в місті, знаходячи невідомі провулки будинки, позбавляючи від блукання в невідомому районі, де немає назв вулиць та нумерації будівель.

І для цього потрібно лише підібрати, наприклад, надійний автореєстратор з антеною GPS або просто ввімкнути смартфон з встановленим відповідним додатком для навігації. Хоча автономні пристрої більш функціональні і можуть працювати навіть без зв’язку GSM.

Також сучасні GPS навігатори використовуються як багатофункціональні медіацентри, FM модулятор передає на штатну магнітолу звук, це дозволяє програвати улюблені MP3 мелодії або використовувати як Hands-free. GPS навігатор заздалегідь підкаже потрібний поворот на складній розв`язці і стаціонарний пост ДПС, що з’явиться на горизонті. Втім, GPS пристрої стали використовувати і в менш масштабних поїздках — виїздах на дачу, навколишні ліси та озера, подорожах до найближчого населеного пункту.

GPS навігатори стали незамінними атрибутом, як годинник або телефон. Вони підкупають багатофункціональністю, простотою звернення і комфортом управління. Втім, навіть якщо ваш автомобіль ще чекає вас у майбутньому, а ви вважаєте за краще пересуватися містом пішки, купити GPS навігатор буде не зайвим. Портативні GPS навігатори стануть надійним порадником у туристичних походах, допоможуть зорієнтуватися на місцевості та не відхилитися від початкового маршруту. Використання портативного GPS навігатора в тривалому поході гарантує вам спокійне повернення додому пройденим маршрутом, без участі пошуково-рятувальних загонів МНС.

Принцип роботи GPS навігатора

Принцип роботи GPS навігатора

Принцип роботи GPS навігатора

Принцип роботи будь-якого GPS навігатора є досить простим. Автомобільний, морський або авіа GPS модуль приймає сигнали, що надходять із 24 супутників системи NAVSTAR (GPS). При цьому GPS навігатор обробляє інформацію відразу кількох супутників, що знаходяться в зоні його видимості у кожний момент часу. На основі цих даних пристрій здатний визначити місцезнаходження людини з точністю до десятка метрів. Автонавігатори та портативні GPS навігатори можуть бути обладнані 12 канальним або 20 канальним приймачем. Це означає, що він може приймати та обробляти сигнал одночасно з 12 або 24 супутників відповідно.

Автомобільний навігатор

GPS допоможе проїхати, не порушуючи правил дорожнього руху, і складе найбільш зручний маршрут незнайомими вулицями. У свою чергу в рідному місті автонавігатор здатний запропонувати зручніший спосіб проїхати з точки А в точку Б, ніж звичним вам маршрутом. Рідко який автомандрівник в наші дні погодиться на поїздку дорогами України або Європи без цього пристрою.

Найближчі автозаправки, магазини або вокзали – всю цю інформацію здатний вчасно повідомити автонавігатор. Не зайвою буде інформація про банкомати або ресторани, яка також може бути отримана при використанні навігатора в авто. Ці пристрої часто використовуються спортсменами-автолюбителями за участю в трофі-рейдах та ралі. Щоб знайти необхідну точку в лісі, любителі позашляхових перегонів користуються GPS, відстежуючи свій шлях за допомогою супутникових сигналів.

Зараз GPS навігатор є незамінним помічником у подорожах. Користуватися ним легко та зручно.


PlayНавігатор: принцип роботи й основні функції


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!