Це - просто площадка для демонстрації своїх можливостей.
(Суворий)
Можливо, для когось – це просто площадка для демонстрації своїх можливостей.
Для когось – місце для перевірки власного таланту (чи його відсутності:))). Комусь необхідна оцінка.
Хтось шукає слави, визнання. Хтось прагне схвалення, захоплення і овацій. Деякі заходять списати віршик для привітання друга, чи щоб прочитати його коханій. Дехто хоче тут сам навчитися писати – і таки вчиться! Декому достатньо просто зануритися в світ чужих поезій, а хтось, черпаючи з нього натхнення, створює свій, власний, неповторний світ. Хтось заходить лиш раз, і більше ніколи не повертається. Інші – закохуються в це місце з першого погляду і самі розчиняються в ньому, стаючи частинкою цього неповторного, чаруючого світу. Хтось метається по павутині у безнадійних пошуках кращого, а хтось назавжди залишається вірним єдиному коханню.
Тут все, як у житті. Любов і розчарування, радість і відчай, тихий смуток і нестримний гнів. Тут народжується дружба. Знаходять прихисток самотні серця. Цей світ живе власним життям. Із своїми проблемами, із своєю радістю, своїм болем, своїми планами на майбутнє. Іноді бурхливо вирує, іноді – притихає. Має своїх лідерів, своїх «затійників», і свій, стабільний, чи не дуже, колектив. Тут знаєш, до кого йти за порадою, до кого – за розрадою, а до кого – по пригорщу сміху. І це – прекрасно!
Тут можна пройти непоганий майстер-клас, відтесати майстерність, виробити власний стиль і навчитися писати по-різному. Це гарна школа. І не тільки віршування. Це ще й школа спілкування, вміння через слово доторкнутися чиєїсь душі і зрозуміти її. Хоча б трішечки. Вже одне це робить це місце неймовірно важливим і значущим.
Цей світ затягує, і марно боротися з його шаленим магнетизмом. Та й не хочеться боротися. Хай буде, як є. Зайве - відсіється саме. А те, що залишається, - те і є суттю.
А суть, як і душа, - вічна!
P. S. Свідомо, чи ні, але Ви створили цілий Світ, який має свою душу і живе вже своїм життям. Найімовірніше, Вам самим це трохи дивно... Але це дійсно так.
З публікації пройшло 2 роки. Сьогодні Порталу 5. Саме Порталу. Не площадці і не виданню. Його й вітаю. І всіх ЛЮДЕЙ на Порталі. Оце вперше не знаходжу слів. Бажаю Вам всього хорошого і - хоч колись зрозуміти те, що я намагалася сказати. Мишці і Колі - привіт і найкращі побажання.
та я просто так сказала:) але добре, що перенесли. Будемо тепер щороку офіційно святкувати) Хоч Ви точної дати й не вказали, та якщо вже так історично склалося....:))
Всім дуже вдячні... Будемо сподіватись, що нові творчі особистоті обов`язково приєднаються до нас в Новому році, а діючі автори радуватимуть читачів гарними творами!!! А їх у нас немало... Розвиток порталу наша спільна праця. Одній чи двом людям це не під силу....
29.12.2011 11:50 АнГел => Микола Щасливий
Приєднуюсь до привітань... Я читач, який занурюється у світ чужих поезій...
29.12.2011 11:04 Тетяна Чорновіл
Приєднуюсь до привітань також!!!!
29.12.2011 10:14 Сашко Новік
Приєднуюсь до привітань. Ура, ура, ура! О котрій феєрверк?
Це і мій світ! Точніше - я малесенька планета, котрій пощастило зародитися на теренах яскраво-безмежної поетичної галактики! Я вдячний за це Богу і... Суворому Щасливцю!!!:)))