20.06.2020 11:32
для всіх
1634
    
  3 | 3  
 © Поліанна М

Моя домашня бібліотека

Моя домашня бібліотека

Людину, яка багато читає, намагається самостійно пізнати якомога більше важливої, корисної інформації, можна назвати справді освіченою. Жодне інше джерело не дасть нам так багато знань, як книги.

Кожен з нас, напевно, не раз бував в міській бібліотеці. На мій погляд, коли туди тільки заходиш, то вже занурюєшся в якийсь інший світ. З самого раннього дитинства у мене стали з`являтися і власні книги вдома. Спочатку це були казки, вірші дитячих авторів, потім – невеличкі оповідання, повісті. З кожним роком бібліотека поповнювалася та розширювалася.

Я дуже люблю старі книги – з часів моїх батьків і навіть бабусь, дідусів. Гортаючи книгу, відчуваєш, як наповнюєшся новими знаннями. Чи варто говорити про те, що ніяка сучасна електронна читалка не замінить паперовий носій. Так приємно їх перегортати, слухаючи шурхіт сторінок, відчувати запах паперу, чорнил, клею палітурки.

Я думаю, що достатньо лише поглянути на бібліотеку в будинку будь-якої людини, і можна зробити відповідні висновки про його смаки, уподобання, інтереси, захоплення. Одним подобається художня література, іншим – фантастика. Треті – фанатіють від пригодницького жанру. Жінки віддають перевагу одним книгам, чоловіки – іншим. Причому, читачі – це не обов`язково люди з гуманітарним складом розуму. У книзі можна знайти багато технічної інформації.

Зараз мені подобаються книги пригодницького жанру. Я люблю стежити за захоплюючим сюжетом. Особливо цікаво, якщо розв`язка книги несподівана. Це вносить інтригу, не дозволяючи відірватися від читання ні на хвилину. Книга може супроводжувати нас і в дорозі (поїзді або автобусі). Вона скрасить хвилини тривалого, виснажливого шляху, не дасть скучити, засумувати.

Ми з другом любимо обмінюватися книгами. У нього вдома теж непогана бібліотека, в якій я завжди знаходжу щось цікаве.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!