26.11.2015 20:45  Суворий 

Про структуру розділів сайту "Проба пера" та мінімальний розмір публікації


Продовжуємо в простій, доступній і популярній формі знайомити авторів з речами зрозумілими самі собою. Поговоримо про структуру нашого проекту (розділи, підрозділи, категорії) та вимоги, щодо мінімального об’єму тексту в Ваших творах.

Якщо всередині ми являємось аналогом соціальної мережі, то зовні наш сайт «Проба пера» є бібліотекою (каталогом) творів або магазином, де Ви обмінюєте Ваш твір на перегляди сторонніми читачами. Тому публікуючись у нас Ви в першу чергу робите це заради інших і лише потім заради себе, як людини, що отримує задоволення від творчої праці. Інакше, раз у Вас повністю відсутні амбіції,  працюйте в шухлядку і цього Вам має бути досить.

Зрозуміло, що для будь-якого магазину вкрай важливо правильно розмістити товари в правильних секціях і на правильних поличках, щоб в перемішку з трусами не виявились гумові чоботи, а цигарки не втрапили в відділ з дитячими товарами. Цей принциповий підхід символізує повагу до стороннього відвідувача, економить його час, а значить справляє хороше враження про магазин в цілому і дає шанс покупцю ще раз туди завітати. На нашому сайті все влаштовано аналогічно. І ми навряд чи довго будемо співпрацювати з тими авторами, хто рве шаблони і ігнорує розділи, як такі, що утискають свободу його самовираження.

Наприклад, останні дні розділ творів присвячених темі Голодомору 32-33 років активно відвідується кількатисячною читацькою аудиторією щодня, яка приходить з метою знайти щось, щоб вшанувати пам`ять людей, які стали жертвами тих сумних подій. Саме розділ, а не чийсь конкретний твір. Зрозуміло, що недбале ведення цього розділу (а також будь-якого іншого) деким з авторів дозволить притягнути за вуха одномоментно сотні читачів і накрутити собі перегляди, але чи це порядно і чи взагалі варто конвертувати прості перегляди в «плюс» собі, якщо при цьому відвідувачі розчаровано йдуть геть від Вашої писанини, бо їм не до Вас сьогодні. Це ж саме стосується і менш, і більш важливих тем, які висвітлені через наші розділи.

Недбало або намірено розмістивши свій твір НЕ там, де йому місце, Ви робите собі ведмежу послугу і зневажаєте чужі інтереси на незрозумілу радість собі. Тому варто пам’ятати, що виділивши 1-2 зайвих хвилини для логічного розміщення публікації в структурі проекту Ви надасте свій твір правильному читачу і не нашкодите тому, кого це не стосується. І не треба виявляти чудеса винахідливості намагаючись запхнути свій старенький «ровер» між кросоверів чи газонокосилок. Його все одно ніхто не купить, а поезію/прозу не прочитають. Краще запропонувати товар 10 зацікавленим покупцям, аніж 1000, що шукають зовсім інше.

Окреме прохання не сприймати проект, як помийку по типу ВК чи Однокласники, де можна друкувати все, бо кожен текст, який складається з буковок, вже апріорі «літературний твір». Шануйте читача, який НАЙЧАСТІШЕ приходить не за афоризмом з 1-2 речень, не за Вашою геніальною реплікою по типу "життя прекрасне, але треба ще бахнуть-бабахнуть" і не за коротким емоційним спітчем, що у Вас «все харашо» чи у Вас «все плохо». Цього всього читачам вистачає в ВК. До нас приходять по інше. Тому велике прохання об`єднувати по можливості невеличкі влучні твори-експромти по кілька в одній публікації.

Зрештою для таких речей передбачені зручні засоби онлайн спілкування, де можна коректно розповісти все всім і ніхто не залишиться ображеним. В тому числі не образяться найголовніші Ваші (авторів) поціновувачі – сторонні незареєстровані відвідувачі, заради яких Ви (автори) до нас й прийшли.

Додати коментар
 26.11.2015 22:36  Каранда Галина => Суворий 

Ну, це таке:)))) раніше ви наче лояльніше відносилися до подібних речей... Хоча, може це лише мені здається, що то подібні речі... Ладно, проїхали... Публікація толкова, але ж речі то очевидні наче... Хто не розумів сам, тому навряд чи допоможе...

 26.11.2015 22:27  Суворий => Каранда Галина 

історична подія стала каталізатором... написано ж зовсім про інше... Про історичність події треба питати через років сто, а не на другий день.

 26.11.2015 22:22  Каранда Галина => Суворий 

Я, певно, чогось не знаю... Не дуже придивлялася, хто що в який розділ тицяє, звернула увагу лише на історичну подію... Не знаю першопричин публікації, та мені один розумний чоловік радив не надто перейматися невігласами... Крім того, всім однак не вгодиш... Мені елементарних уявлень про порядність і логіку наче цілком вистачало, аби встромити публікацію в потрібну ячейку...

 26.11.2015 22:10  Суворий => Каранда Галина 

Не ідеально, але при тому всьому, що є, все ж непогано. Невігласи втовкмачують один одному, що це самодурство авторів сайту... Сподіваюсь причини самодурства внятно прояснив сьогодні.

 26.11.2015 22:08  Каранда Галина => Суворий 

Перечитала. Про себе можу сказати, що жодних спроб накрутити собі лічильники зроду не робила... Тим більше описаними способами.
А взагалі в порівнянні з іншими ресурсами каталогізація і система пошуку тут супер... Це я кажу не як тутешня, а з точки зору сторонного користувача, що іноді по роботі віршики шукав, не авторизуючись:)))

 26.11.2015 21:01  Суворий => Каранда Галина 

Лікбез це трошки не то... Всі корисні блоги збираються в розділі "Як опублікувати". Я до речі дещо там додав по ходу. Так що можна перечитати ще разок...

 26.11.2015 20:59  Каранда Галина => Суворий 

Десь тут був розділ лікбез... Це туди швидше...
Для авторів, що не дуже прагнуть розібратися в структурі, вам би свої блоги виокремити в колонку редактора...