04.02.2019 21:29  Суворий 

Окремі країни Європи посилюють тиск на права єврейського населення (грудень 1938)


ВАРШАВА. — „Обуз З`єдноченя Народовего", що є урядовою партією, вніс через своїх послів у сеймі законопроект про масове виселення євреїв з Польщі. Євреї мали б емігрувати до колоній в Африці. Урядові кола критикують ті держави, що мають величезні колоніальні посілості і не помагають Польщі в розв`язанні єврейської квестії. Ту справу порушить Польща на нарадах Міждержавного Комітету Емігрантів.

РУМУНІЯ. — Румунський уряд береться до виконання великого плану виселення євреїв з Румунії. Планують виселювати кожного року 50,000 євреїв. Кошти цього виселення мають оплатити самі євреї. Вони згідно з проектом будуть змушені платити спеціальний податок, призначений на єврейську колонізацію. Євреї протестують проти цього.

ПРАГА. — 3 1. січня 1939 року будуть усунені євреї-учителі з всіх німецьких шкіл в Чехословаччині. І будуть позбавлені посад ті урядовці євреї, що займають високі уряди. Їх особливо багато в міністерстві торговлі. Вони кажуть, що це їм треба завдячувати, що Чехословаччина заключила добрі торговельні договори. Далі подають, що, будуть виселені з краю ті євреї, що набули громадянство пізніше 14. липня 1914 року.

БУДАПЕШТ. — Євреям не буде вільно працювати в журналістиці. А це значить, що багато редакторів і журналістів опиниться без праці, бо майже вся пресаобслугувується журналістами-євреями. Подібне, тільки на менші розміри, буде з євреями-акторами, а є їх поважне число, особливо у кіно-підприємствах. Також обмежено євреям доступ до адвокатури. Подібно буде з євреями-лікарями. 

БЕРЛІН. — 3 нагоди Різдва випущено на волю велике число євреїв, що знаходилися в концентраційних таборах. Число звільнених -  20 000 осіб. Це в основному ті, що їх арештовано в останньому часі в зв`язку з вбивством німецького дипломатичного урядовця в Парижі.

БЕРЛІН. — Німецька преса, згадуючи за відзначення президента Рузвельта з боку американських єверїв, пише, що почнеться кампанія, звернена проти президента. Пише, що американські євреї підшиваються під демократію і втягають президента держави до атакування Німеччини, щоб тим спровокувати війну між Америкою і Німеччиною. Це буде, як вважають, широке обговорення й буде тим самим розрахунком німецької преси з президентом Рузвельтом та його урядом, що знаходяться „під єврейською диктатурою".

за матеріалами газети Свобода (грудень1938 року)

Додати коментар
 07.02.2019 00:57  Каранда Галина => Суворий 

Зате конституції ми завжди передові писали))))
От такі ми брехливі популісти... чи пак - всі наші гетьмани... які кажуть нам тільки те, що ми хочемо почути, а роблять те, що хочуть і можуть подужати.

 07.02.2019 00:49  Суворий => Каранда Галина 

Для українців сенс буття в тому, щоб за будь-яку ціну звалити попереднього гетьмана, обрати нового і знову його почати валити з перших днів... Це така козацька вільнолюбива модель. Проблема в тому, що козаки так і не побудували державу. Не змогли...

 07.02.2019 00:44  Каранда Галина => Суворий 

Ми самі зараз, як виборці, таких цвяхів навбивати можемо... оце подивилася сьогодні пресконференцію Януковича, й подумала, що не здивуюся, якщо він знову візьме реванш. Першого разу, ще коли Ющенко його прем`єром зробив, була в шоці. А от тепер уже нічому не здивуюся. І головне - вирахувати, яким саме вибором українці можуть цьому запобігти, не можна. Принаймні я політику з логікою зв`язати не можу. Хоч наче я й не найтупіший виборець, наче...

 06.02.2019 23:58  Суворий => Каранда Галина 

Гітлера створили ті, хто втручався в внутрішню політику Ніімеччини. А саме: Європа через механізм Версальського договору, Радянська держава через вплив на Німецьку компартію та німецькі промисловці, що шукали надійної опори для власного бізнесу. Останній цвях забили виборці, що радо підтримували Гітлера на чисельних виборах та між ними... А євреї просто потрапали під роздачу... Як завжди, не вперше і не в останнє...

 04.02.2019 22:15  Каранда Галина => Суворий 

Ух-ти...
Замітка про помилуваних в Берліні євреєв геть вибивається із загального ряду...
вже не вперше доходжу висновку, що гітлер європі був потрібен, аби довести до абсурду ту ситуацію, яку всі гуртом і створили. Бо однак би добром не закінчилося, ще й розтягнулося б на десятиліття.