11.12.2012 02:46
для всіх
497
    
  8 | 8  
 © Каранда Галина

З днем народження!

Слово «Бель» та його лексичне значення

ВІТАЄМО ТЕТЯНКУ БЕЛІМОВУ!

Слово «Бель» є важливою одиницею мови і мовлення, синонімом інших мовних одиниць (Іммові, Тетяна Белімова».

Граматичне значення: Це іменник, власна назва, жіночий рід, за відмінками не змінюється, вживається тільки в однині.

Лексичне значення: Дехто вважає, що це слово іншомовного походження і перекладається як «красуня, гарна, хороша». Ми ж маємо всі підстави стверджувати, що слово це цілком українське, і діапазон його значень значно ширший. Слово «Бель» має кілька лексичних значень і є багатозначним. Багатозначні слова мають пряме значення й одне або кілька переносних. Пряме значення слова — це його первинне, основне лексичне значення. (Бель — 1) складова частина першого псевдоніму автора на Порталі; Переносне значення слова — це його вторинне значення, яке виникло на основі прямого.2) дуже гарна жінка; 3) талановита, грамотна, освічена). Слово в прямому значенні — це звичайна, повсякденна назва чогось (використання слова Бель як звертання). Слово в переносному значенні — дуже часто назва образна, перенесена з одних предметів і явищ на інші (Бель – як стиль написання, коментарі в дусі Бель, рецензії від Бель і т.п.). Переносних значень у слові може бути кілька. У якому значенні вжите багатозначне слово, стає зрозумілим із контексту.

Слово «Бель» характеризується самостійністю і повнозначністю. Водночас слово є будівельним матеріалом для більших одиниць — словосполучення і речення. Наприклад: «Бель – розумна, цікава, освічена людина, прекрасний автор прозових і поетичних творів, грамотний і конструктивний критик.» або: «Бель – спортсменка, активістка і просто красуня.»

Слово «Бель» слугує для називання особи, що активно діє на літературному, професійному і сімейному грунті, є, безумовно, дуже позитивним творчестимулюючим і регулюючим явищем на Порталі, і характеризується цілою низкою доброчесних якостей. Вже сама її присутність ТУТ не дозволяє іншим авторам халтурно ставитися до своїх творів, змушує уважно вичитувати власні тексти на предмет виявлення і ліквідації в них літературних, змістових, лексичних, граматичних, стилістичних, орфографічних і пунктуаційних помилок. Що, безперечно, має позитивний вплив на якість публікацій в цілому. А, отже, слово «Бель» є невід’ємною, необхідною і гармонійною складовою частиною Портального словника.

Танечко! Вітаю Вас з Днем Народження! Залишаєтеся такою, як Ви є: розумною, талановитою, гарною, доброю і справедливою. Доброго Вам гумору, гарного настрою, творчого натхнення і ЩАСТЯ!



Лубни, 11.12.12

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.12.2012 22:07  Мар Мишка => Тетяна Белімова 

:) Ура!

 15.12.2012 22:05  Мар Мишка => Тетяна Белімова 

Вітаю з днем народження! Щасти у всьому і завжди, нехай Ваші задуми та мрії збуваються!

P.S. Пробачте!, що з запізненням.

 12.12.2012 12:18  Володимир Пірнач => © 

І тут свою лапу приєдную :)
Галино, гарно ви це зробили, я таких вітань ще не пам"ятаю :)

 11.12.2012 17:04  Лідія Яр => Тетяна Белімова 

Вітаю з днем народження! Нехай Ваша доля буде з Вами заодно! Щастя Вам, Тетянко!

 11.12.2012 16:38  Ірина Затинейко-Михалевич 

Галино, як Вам вдається знайти потрібні, а, головне, неповторні слова у неповторному стилі!!!!

 11.12.2012 14:37  Сашко Новік => Тетяна Белімова 

Приєднуюсь до привітань. З днем народження!)

 11.12.2012 14:16  Тетяна Белімова => Суворий 

Дякую! І за Скрипку! І за індійський дискурс! Дай, Боже, побачити колись...

 11.12.2012 13:28  © ... => Тетяна Белімова 

Бель! Пані Тетяна дуже шкодує, що не має змоги зараз зайти на Портал і особисто Вас привітати. Передає величезні вітання і найкращі побажання!

 11.12.2012 10:50  Микола Щасливий 

Приєднуюсь до вітань. Хай щастить і всього-всього найкращого по життю. Тільки так і не інакше!

 11.12.2012 10:20  Деркач Олександр => Тетяна Белімова 

))) Цікаве привітання, адекватне винуватиці)) ПРИЄДНУЮСЬ!!!

 11.12.2012 03:56  © ... => Тетяна Белімова 

 х

хай все буде світлим і сонячним!)