09.02.2013 01:01
для всіх
358
    
  8 | 8  
 © Каранда Галина

з днем народження

з днем народження Вітаємо

Деркача Олександра

скільки поет би не плів павутинки слів про несправжнє буття –
лише художник спроможний на вчинки - в рамку оправить життя...

Колись, давно-предавно, здається, що, навіть, в іншу епоху, я помітила одну цікаву закономірність. Коли людина має обрати з усіх своїх творів один для того, щоб зробити його першою публікацією ТУТ (читай – заявити про себе, охарактеризувати себе) – чомусь майже обов`язково обирає той, де йдеться про зраду чи смерть. (можете посміятися й з мене, я теж так зайшла, так що загальну картину не псую). Цей факт здався мені настільки характерним і цікавим, що я втулила його в правила поведінки для чайників і, признаться, досі з вреднючою зацікавленістю слідкую за відсотком його спрацювання. (Нормальний такий початок для ВІТАЛЬНОЇ  публікації, вам не здається?:) Я б на  місці іменинника вже б поглядала на ніж не з метою ковбаски нарізати):)

Так от. Уявіть мою реакцію, коли  заходить нова людина і пише: «День пожирає залишки ночі,/у небі повісилось бліде світило»…. Ясно, що на фоні вищесказаного я починаю сміятися і з загальновідомою моєю безцеремонністю (яку сама приймаю за гумор, а нормальні люди – за нахабство), питаю: «нащо Ви сонечко повісили?)». Ну й принишкла, чекаючи праведного гніву автора… І, коли він мені на це відповів словами Гійома Аполлінера про те, що «прощай прощайте солнцу перерезали горло», я зрозуміла – НАША ЛЮДИНА!)))) Ну, є у мене така слабкість щодо людей із здоровим почуттям гумору, що поробиш). Зазвичай за такою якістю ховаються і гострий розум, і талант. І я таки не помилилася в своєму першому враженні від пана Олександра. Таким він і виявився – мудрим, цікавим, начитаним, ерудованим, талановитим. Доводити це не треба, достатньо просто почитати його вірші. Але, вірна своїй вреднючості, дифірамбів співати не буду навіть в день народження, а просто нишком відімщу йому його ж монетою і фішкою.


 Нарізка із віршів Олександра Деркача.  


Уникаючи перонного протягу,

Блукаючи вокзальними нетрями,

Попереджаю: - Не пишу віршів.

Хоч я не принц на білому коні:

Запорошені очі і  з піском на зубах...

І хто сьогодні в цьому винен?

Вона - у світі єдина!

    - Була вона!

    - Є!

    - І їй бути! 

Бажання бацили, спіраллю витком -

Про це я мріяв всю дорогу!

Серце сухариком І спрагла душа...

Хто я такий? -  У черзі стою...

Доводиться бути щасливими!

І хто сьогодні в цьому винен?

Вона - у світі єдина!

    - Була вона!

    - Є!

    - І їй бути! 

Я на вигляд культурний, але алібі де?

Чому блукаю, невідомо  звідки?

Чолом упираючись у безвихідь стіни...

Чи варто? - не знаєш...Недопалок тліє...

Стакан гранчастий - до половини - повний чи пустий?

І хто сьогодні в цьому винен?

Вона - у світі єдина!

    - Була вона!

    - Є!

    - І їй бути! 


 А хто така "вона"? - уявлення не маю)))  головне, що вона є і вона єдина!)



9.02.2013

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.02.2020 13:42  © ... 

Пане Олександре!
А з днем народженням Вас!

 11.02.2013 12:29  Володимир Пірнач => Деркач Олександр 

Приєднуюсь і тут.
Вітаю.

 10.02.2013 20:18  Сашко Новік => Деркач Олександр 

приєднуюсь і я до поздоровлень)))) бажаю

 09.02.2013 23:11  Марієчка Коваль 

Класні слова, Галино, класні дуже в тому, що щирі. І якось, дочитуючи, стало дещо дуже важливим, ясним, що є такі люди тут, з ваших слів, точно: мудрі, цікаві, начитані, ерудовані, талановиті. День народження - це звичайно класно.
Але хай у вас, Олександре, пане...хм.. кожен день буде досить творчим, насиченим і допомагатиме реалізувати всі свої ще поки чудові плани. Про сонця горло - супер. Треба запам ятати. Здоров я вам.

 09.02.2013 19:19  Тетяна Белімова 

Вітаю від щирого серця!!! Нових полотен і віршів!!! Побільше! Закиньте хоч декілька фоток Ваших робіт, щоб мати уявлення про Ваш авторський стиль!!!
Я у зв"язку із Вашим-моїм нещодавнім спілкуванням думала над Вашим життєписом. Знаєте, Олександре, от не готова відповісти, чи змогла б я після таких випробувань, що випали на Вашу долю, підвестися і почати життя з чистого аркуша... Тому щиро Вами захоплююся!!! Особливий респкт і уважуха (як кажуть у народі) за те, що кинули палити!!! Рішення Ваше - у яблучко!!!
Я б на Вашому місці засіла за автобіографічний роман - матеріалу у Вас неміряно!!!
P.S. Про комиш - згодна, що Вам - по темі, навіть пригадую такий у Вас був вірш - про болото й комиші))))))))))))))))))))

 09.02.2013 15:45  Суворий => © 

Невеличкий сайт до якого доклав руку на прохання мого хорошого знайомого Саме в тему буде...

 09.02.2013 11:57  Тетяна Чорновіл => Деркач Олександр 

Чудові слова! Приєднуюсь! :)) Щастя і весняних почуттів імениннику!

 09.02.2013 08:00  Деркач Олександр => © 

privetstvuu )))))) Щиро вдячний за вітання! Помстилися))) завжди було цікаво глянути щоби вийшло з моїми назвами? (цей метод в українців називається: - Моїм же салом та мені по губах))))) Прикольно!)) - якби ми, не крилися за ЛГ, а все одно автора видно))) Дякую ще раз! дякую зарані ВСІХ хто приєднається бо може не буде можливості (ви будете сміятися - але художник і поет по плану сьогодні лізе до стелі - 24 кв.м. гіпсокартону)) Так що пригощайтеся))) частуйтеся26 ЗА ВОНУ!!!))) СТІЛ банкет

 09.02.2013 03:10  © ... => Деркач Олександр 

 

) мало не забула!)))) Тримайте!)

 09.02.2013 03:06  © ... => Деркач Олександр