18.11.2010 01:56
-
1923
    
  - | -  
 © Микола Щасливий

Тарас Прохасько: «Ботакє – кажуть у наших горах. Бо так є….»

Тарас Прохасько: «Ботакє – кажуть у наших горах. Бо так є….»

У листопаді 2010 р. на українців чекає велика подія – випуск книжки Тараса Прохаська «ботакЄ». Подія і справді значна, адже презентації цього автора читачі чекали вже дуже довго. І дочекалися. Книга «ботакЄ» - це збірка кращих творів письменника, а також включені зовсім нові тексти, які видані під однією обкладинкою, що заслуговує на увагу, адже книга матиме вигляд «теплого» подарункового видання. Книгу неодмінно захочеться взяти в руки, щоб відчути Різдво, смак сімейного вогнища, глибину домашнього тепла, новорічний глінтвейн з корицею або щось своє, рідне. 


Книга Тараса Прохаська «ботакЄ» буде доступна для читача, хоча варто зазначити, що тираж її дуже обмежений. 

Видання цієї книги є давно очікуваним і вперше твори виходять в такій іпостасії. Для друкованих творів збірки – це так би мовити можливість «одягнути» новий ошатний та вишуканий одяг, для нових недрукованих творів – це представлення себе на якісних сторінках видання нового формату. Книга несе і благодійну місію, так як частина коштів від її продажу піде на благодійність до містечка Святого Миколая в Івано-Франківську.  


В семи містах України проходитимуть Презентації книги «ботакЄ», де буде можливість поспілкуватися з автором та придбати книгу. Презентації відбуватимуться в новий цікавий спосіб – тандемні роздуми на тему «Чому так Є?» з одним з друзів Тараса Прохаська, а таких у нього багато.  


Презентації проходитимуть: 

19 листопада – Івано-Франківськ  

23 листопада – Тернопіль  

25 листопада - Чернівці 

02 грудня – Харків  

09 грудня – Львів  

16 грудня – Київ  

20-ті числа грудня - Ужгород 


У цій книжці заворожує все: і тексти, і обкладинка, і фактура, і передмова автора, після якої не прочитати книгу стає просто неможливо: 


У ботаніці мене завжди приваблювала передовсім флористика. 

Флористика займається описом того, які рослини живуть у певному місці. Описує таким чином різноманітність форм життя  

у різноманітності місцевостей.  

Вона не цікавиться ні внутрішньою будовою організму, ні тонкими хімічними процесами. Вона навіть не надто дошукується причин різноманітності. Ботакє – кажуть у наших горах. Бо так є. 

Тексти, зібрані в цій книжці, дещо нагадують принципи флористики. В них важко знайти якихось концепцій, висновків чи пояснень. Вони просто намагаються бути нагадуванням про нескінченну різноманітність життя,  

життів, днів, годин. 

Якщо під час читання цієї книжки таке відчуття з’явиться, то я буду вдячний від імені цих текстів. Як вдячний усім, хто вірить у безпричинну потребу різноманітності,  

книжок, читання... 

Бо так є. 

Тарас Прохасько 


Щодо співпраці по книзі Т.Прохаська «ботакЄ» можна звертатися: 

моб. тел. 050-434-75-76 Ірина, e-mail: Iryna.vykalyuk@ukr.net 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!