21.03.2019 01:51
для всіх
211
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Прізвиська: небезпечні чи ні?

Прізвиська: небезпечні чи ні?

Твір-роздум

У кожної людини є ім`я, його нам дали батьки. Швидше за все, ім`я нам придумували, виходячи з тодішньої моди, його благозвучності, або на честь когось із родичів. Воно може нам подобатися або не подобатися, але так чи інакше, буде супроводжувати все життя.

Інша справа прізвиська. Їх нам дають друзі, однолітки, іноді навіть ми самі вигадуємо собі гучні прізвиська. Це можуть бути слова, що відображають риси характеру «Добряк», «Злюка», зовнішність «Товстий», «Балерина». Вони можуть бути пов`язані з якоюсь яскравою подією або манерою поведінки. Іноді це похідні від прізвища, наприклад, «Кузьмин» – «Кузя». Джерелом прізвиська може послужити що завгодно.

Я не бачу нічого поганого в прізвиськах, якщо вони не ображають людини. Іноді ми так до них звикає, що самі просимо себе так називати. Інакше йдуть справи з образливими, принизливими прізвиськами. Вони переходять вже в розряд образ і можуть завдати людині моральну травму. Якщо у людини чутлива натура і він не може захищатися, гідно відповідати кривдникам, то закінчитися все може дуже сумно, аж до суїциду.

Підміна справжнього імені вигаданими словами не завжди несе в собі щось хороше. Варто почитати про значення свого імені і подумати, а чи варто замінювати його якимось сумнівним прізвиськом.

Не потрібно забувати, що система прізвиськ, як таких, відбувається з місць позбавлення волі, де вони широко поширені і повністю замінюють собою імена людей. Не думаю, що подібна асоціація може сподобатися розсудливій людині.

Думаю, що людина вигадує собі прізвисько або приймає його від когось для того, щоб втертися в обрану соціальну групу, стати її частиною. У якихось ситуаціях, можливо, це виправдано, але мені здається, що людина з повагою не стане називати вас прізвиськом, а звернеться по імені.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!