20.03.2019 22:58
для всіх
7021
    
  15 | 16  
 © Поліанна М

Як я з бабусею варив борщ

Як я з бабусею варив борщ

Твір-опис

Одного разу я їздив погостювати до бабусі в село, і там вона навчила мене варити борщ. Це виявилося зовсім не так складно, як я собі уявляв.

Для початку потрібно приготувати бульйон. Ставимо на піч велику каструлю з водою і кладемо туди попередньо помитий шматок м`яса (яловичину або свинину). Даємо закипіти і акуратно знімаємо пінку, потім зменшуємо вогонь і варимо близько години. Для того, щоб отримати більш прозорий бульйон, першу воду можна злити.

Поки бульйон вариться, готуємо овочі. Картоплю, моркву і буряк миємо й чистимо. Потім буряк нарізаємо соломкою і закладаємо в киплячий бульйон. Хвилин через десять туди ж закладаємо нарізану кубиками картоплю. Усе залишаємо кипіти ще хвилин на п`ятнадцять.

Далі чистимо цибулю та нарізаємо кубиками, а моркву – соломкою і обсмажуємо на добре розігрітій олії. Коли цибуля та морква стануть золотистими, додаємо до них томатну пасту або очищені від шкірки і нарізані свіжі помідори. При бажанні можна додати ще солодкий перець. Цю заправку відправляємо в каструлю.

Даємо покипіти п`ять хвилин і додаємо сіль і, якщо потрібно, трохи цукру. Коли бульйон буде доведений до смаку, беремося шинкувати капусту. Нарізану тонкими смужками відправляємо її в борщ. Ще хвилин через п`ять додаємо часник, лавровий лист, дрібно нарізану зелень і шматочок вершкового масла. Даємо закипіти і вимикаємо.

Коли вариш борщ сам, він виходить в тисячу разів смачніше. У бабусі особливий смак йому додавало те, що ми варили його в сільській печі на дровах. Вдома я зварив борщ на звичайній плиті, але він вийшов теж дуже смачним. Мене хвалила вся сім`я, а тато попросив добавки.

Бабуся дуже зраділа, що я виявив цікавість до її кухні, і обіцяла, що коли я приїду наступного разу, вона навчить мене робити смачний плов. Не можу дочекатись!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!