22.03.2019 23:11
для всіх
143
    
  - | -  
 © Поліанна М

Які якості розкриває в людині любов

Які якості розкриває в людині любов

Твір-роздум

Людська особистість – дуже широке поняття. Риси характеру – це те, як людина проявляє себе при взаємодії з соціумом.

До соціальних якостей можна віднести такі властивості особистості, як знання, вміння, навички, інтереси, схильності, переконання, вірування. Якщо людина вже зріла, то їй властиві вищі соціальні емоції, такі як совість, порядність, шляхетність, самовідданість, захоплення чимось прекрасним, працьовитість.

Залежно від зрілості особистості і любов розкриває в ній різні риси. Самодостатня особистість, здатна до саморозвитку і самоконтролю, наділена внутрішнім благородством, може любити спокійно, радісно, ​​допомагаючи об`єкту своєї любові, підтримуючи її у всьому, сподіваючись на взаємність, але не відчуваючи чорних почуттів, якщо взаємності не вийшло.

Якщо ж людина з якихось причин не змогла стати дорослою, відповідальною, якщо вона захоплена егоїстичними помислами і далека від благородства, якщо вона внутрішньо схильна до патологічної залежності, любов в її виконанні може приймати збочені форми. Така людина намагається самоствердитися за рахунок близької людини, принижуючи і ображаючи її, не відчуваючи подяки у відповідь на турботу. Така людина ревнива і злобно карає улюблену пару за найменшу провину, причому вина в більшості випадків буває вигаданою. Велика трагедія, якщо партнером егоїста виявляється людина м`яка і благородна.

Справжнє щастя настає, коли люблять один одного люди однаково зрілі, альтруїстично налаштовані, працьовиті, вдячні, що вміють підставити плече, коли це потрібно. Їм завжди цікаво один з одним, вони живуть в гармонії з собою і з оточуючим світом. Було б чудово, якби всім вдавалося не робити помилок, вибираючи, кого варто любити.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!