22.03.2019 23:15
для всіх
173
    
  - | -  
 © Поліанна М

Вид з вікна

Вид з вікна

Ось і все... Домашні завдання виконані. В очікуванні вечері я зручніше вмощуюся біля вікна в улюблене крісло. Який гарний зимовий лютневий вечір! Наступаючі сутінки не в силах приховати незрівнянне творіння природи.

Поруч з вікном росте берізка. Зараз на ній майже немає листя, тільки кілька жовтуватих листочків дивом втрималися на гілках. Стовбур дерева, гілки, що залишили листочки – все дбайливо приховано від морозу снігом і переливається дорогоцінними іскорками в променях призахідного сонця.

Під вікном сидить чиясь собачка. Зовсім ще щеня. Пориви вітру підхоплюють сніжинки і вони кружляють біля цуценяти, лягають на його вушка, мордочку. Щеня чхає, намагається відігнати сніг лапами, гавкає. Який він кумедний.

У дворі граються діти. Хтось катається з гірки, хтось грає в сніжки, а двоє ліплять сніговика. Замість носа у нього соснова шишка, на голові якась миска. Смішний вийшов сніговик.

Ах, яка краса! Пішов сніг! Великими пластівцями він падає з висоти, стираючи чіткі сліди в заметах. Діти радіють, кричать. Навіть ті, що ліпили сніговика, кинули своє заняття і ловлять сніжинки, показують один одному, щось обговорюють. Напевно, розглядають сніжинки і захоплюються їх химерними формами.

Чути скрип снігу. Хтось йде. Чомусь цей звук мені завжди нагадує дитинство. Відразу уявляю картинку, як мене на санках везе батько і під його ногами також дзвінко рипить сніжок ... З пелени снігу виринула дівчинка. Ось вона підійшла до цуценяти, взяла його на руки і пішла назад. Думаю, що щеня загубилось, а тепер його знайшли і понесли додому. Добре, що він не залишиться один на вулиці вночі.

Яке це захоплююче видовище – сніговий вечір! Після вечері я обов`язково повернуся і продовжу милуватися видом з нашого вікна, адже чарівність зимової пори не може залишити байдужим нікого!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!