19.07.2019 00:19
для всіх
235
    
  - | -  
 © Поліанна М

Глобалізація: плюси і мінуси

Глобалізація – масштабний процес, що має намір взаємопроникнення і об`єднання різних культур. Які плюси і мінуси глобалізації? Існує і чи потрібна глобалізація в сучасному світі?

Головний плюс в тому, що глобалізація стирає кордони: національні, релігійні, культурні, мовні. Зростання конкуренції змушує різних учасників ринку підвищувати якість виробництва або надання послуг і тримати його на належному рівні. Глобалізація сприяє розвитку інтернету, технологій, машинобудування. Головний мінус глобалізації – її нерівномірність, яка призводить до появи людей з високою і низькою кваліфікацією праці. Звідси, зростає соціальна нерівність. Глобалізація провокує міграцію, а також впливає на екологію.

Глобалізація – це те, що ми маємо на даний момент. Це процес жорсткий і він незмінно впливає на уклад будь-якої держави. Плюси і мінуси визначають дві крайні точки розвитку глобалізації. Вся складність полягає в тому, щоб успішно балансувати між цими границями, оскільки з одного боку глобалізація абсолютно точно потрібна країнам, що розвиваються, але також може загнати їх в ще більш важке соціально-економічне становище, розкривши наявні проблеми.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!