20.07.2019 11:08
для всіх
1038
    
  3 | 4  
 © Поліанна М

Навіщо людині потрібна мова?

Навіщо людині потрібна мова?

Навіщо людині потрібна мова? Це питання можна зрозуміти по-різному. Мається на увазі або вміння говорити, або знання про свою рідну мову, або вміння спілкуватися між собою? Мені здається, що правильною відповіддю на це питання є те, чи потрібно людині знати і добре розбиратися в своїй рідній мові.

З одного боку, людина може бути хорошим математиком, фізиком, хіміком, художником, і багато з цих людей скажуть, що їм не обов`язково знати рідну мову на рівні професійних філологів.

Але з іншого боку, якщо людина не буде грамотно і красиво розмовляти, вона не зможе довести свою точку зору, не зможе зрозуміло пояснити, що їй потрібно. Як же вона стане відомою хоч в одній з областей? До людини грамотної, яка гарно розмовляє за всіх часів ставилися з повагою.

І все вищесказане підтверджує мою думку про те, що людині необхідно знати свою рідну мову, причому знати її на рівні грамотного спілкування. Звичайно, я розумію, що неможливо запам`ятати всі мовні правила, якщо тільки, звичайно, з цим не пов`язана твоя робота, але наша рідна мова – це велика національна цінність, що зберігає в собі всі досягнення багатьох вчених-філологів, поетів і письменників, про яких ми не повинні забувати.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!