29.11.2019 15:19
для всіх
332
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Що таке переконання?

Що таке переконання?

Що я розумію під словом «переконання»? Для мене це тверде вірування в правдивість тієї чи іншої точки зору. Для того щоб бути упевненим, мені здається, потрібно мати тверді незаперечні докази. А краще, якщо це буде ціла система знань, що міцним ланцюжком пов`язана іншими міцно обґрунтованими фактами. Тоді у людини з`являється впевненість, що вона має рацію.

Я знаю по собі, коли я в чомусь твердо переконана, я не можу мовчати, мені хочеться ділитися цими знаннями. Тому я впевнена, що переконання роблять будь-яку людину сильнішою, навіть саму скромну. Вони змушують її бути активною, і відкрито ділитися своєю власною думкою.

Іноді переконання призводять до розбіжностей або навіть конфліктів. Це трапляється з кількох причин. Наприклад, дві людини зі своїми діаметрально протилежними поглядами зустрічаються і починають їх обговорювати. Кожен намагається не поступитися і наполягти на своїй точці зору. І в цьому криється найбільша помилка. Адже іноді обидві думки можуть мати право на існування, тому не варто наполягати, краще подивитися на обговорювану тему ширше і знайти компроміс.

Але, навіть якщо неможливо піти на поступки, я думаю, що не варто з двох різних думок шукати єдину правильну. Світ різний і варто поважати кожну думку.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!