29.11.2019 15:23
для всіх
355
    
  - | -  
 © Поліанна М

Симетрія сніжинок

Симетрія сніжинок

Зима... За вікнами кружляють у вальсі сніжинки. Вони лягають на дерева, стежки, покриваючи їх білосніжною ковдрою. Але, на жаль, ми сприймаємо цю красу як належне і рідко замислюємося над тим, що не знайти в світі двох однакових сніжинок. Матінка-природа геніальна. Її фантазія безмежна.

Коли ми вчилися в середніх класах, то до святкування Нового року робили сніжинки з паперу, фольги. Особливо вдалі роботи виставляли на конкурси, прикрашали ними шкільну ялинку. Як і в природі, не було жодної однакової роботи.

Зверніть увагу, якими прекрасними постають перед нами справжні сніжинки. Ця філігранна робота заслуговує непідробного захоплення. А знаєте, в чому криється секрет такої пишноти, їх симетрії? У тому, що сніжинки – це кристали природного походження. А симетричність – це одна з їхніх основних властивостей. Цей приклад зайвий раз доводить, що фізика – невід`ємна частина нашого життя.

Але коли сніжинки іскряться під сонячними променями всіма кольорами веселки, переливаються і засліплюють нас, ми думаємо в першу чергу про їхню унікальність, неповторність. Ця краса змушує нас забути про закони природи і просто стежити за нею не відриваючись.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!