13.12.2019 20:24
для всіх
154
    
  - | -  
 © Поліанна М

Знання – щастя?

Знання – щастя?

Кожен з нас мріє стати щасливою людиною. Але поняття «щастя» дуже багатогранне і різнобічне. У цьому полягає його специфіка, складність і краса одночасно. Якби людина знала точне визначення цього поняття, то можна сказати, що був би розкритий своєрідний «рецепт щастя». Всі б прагнули до певної мети, лише шляхи досягнення могли відрізнятися. Але в дійсності для кожного з нас щастя – це абсолютно різні складові, часом, діаметрально протилежні.

Чи є знання щастям? На мій погляд, знання здатне лише наблизити його, допомогти нам підібрати шлях до щасливих моментів. Знання робить нас освіченими, ерудованими, інтелігентними людьми з широким кругозором. Завдяки цьому, оточуючим нас людям цікавіше з нами спілкуватися.

Зрозуміло, це допоможе в пошуку підходящої роботи, при підвищенні по кар`єрних сходах. Але ж для багатьох з нас це далеко не все, а лише відгомін щастя, до якого ми прагнемо.

У класичній літературі також є маса прикладів, що підтверджують це. Якщо порівняти щастя з пазлом, то я думаю, що знання – це один з його елементів, який в сукупності з багатьма іншими факторами складає повну картину. Як би там не було, знання роблять нас сильнішими, забезпечують нам певну життєву опору, якої часом так не вистачає.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!