13.12.2019 20:22
для всіх
2029
    
  5 | 5  
 © Поліанна М

Честь та гідність

Честь та гідність

Чи часто сучасна молодь замислюється над поняттями «честь» та «гідність»? На жаль, ні. Мої ровесники більше схильні міркувати про поняття, які модні серед їхнього оточення. Але якщо задуматися, саме вищезгадані поняття ніколи не повинні виходити з моди. Все рідше ми чуємо приказку «Шануйся замолоду».

Я думаю, що якби наші діди і прадіди жили за такими стереотипами, як сучасна молодь, то не було б тих великих перемог, якими ми так пишаємося, навіть через багато десятиліть. За велінням совісті вони йшли і боролися за наше світле майбутнє.

Прагнучи до досягнення матеріальних благ, все рідше люди замислюються про збереження при цьому власної гідності і честі. Все менше зустрічаються люди, які роблять по совісті. Але якщо серед нашого оточення все ж є такі знайомі, то їх потрібно цінувати і радіти тому, що життя звело нас з такими людьми, яким поняття збереження честі рідне та близьке.

Існують ситуації, при яких люди виправдовують свою негідну поведінку обставинами, що склалися. Але ці фактори не повинні стояти на заваді для збереження честі, совісті та гідності.

З одного боку, це вроджені якості, але при бажанні їх можна і виховати в собі, постійно вдосконалюючись. Саме честь і гідність відрізняють розумних істот від інших, які не гідні називатися людьми.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!