06.07.2011 00:00
-
1829
    
  1 | 4  
 © Журналіст

Культурна столиця України

Культурна столиця України

«Культурна столиця України» – це звичайне, хоча й почесне звання для міста. Дане звання, можна, приміром, порівняти з званням «Культурна столиця Європи», яке надається визначним містам Європи. Але все ж, є певні відмінності, хоча й на початку створення і мало бути його аналогом. Заснували та дали перше таке звання Державна служба туризму та курортів України в спілці з Громадською радою з питань туризму і курортів Міністерства культури і туризму України. Щасливим містом, котрому присудились почесні лаври бути «Культурною столицею» виявився Львів. Так, саме Львів з 28 квітня 2009 року вважається нашою «Культурною столицею». І, хоч вважалось, що це звання буде передаватися щороку, але плани змінились, поки столиця єдина, неповторна і змінювати це ніхто не вважає за потрібне. 


Треба додати, що Львів дійсно багатий на культурні цінності, які обов’язково треба побачити. Для цього досить завітати в місто лева на день-два, а краще, пожити тиждень. Є ж оренда квартир, де здивує інтер`єр віталень, чи друзі, родичі, які проживають в місті чи поряд. Обов’язково виберіться на прогулянку, адже культурні цінності треба усім берегти, розвивати та примножувати. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!