12.04.2021 20:33
для всіх
3617
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу

Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу 9 клас

Мета онлайн уроку: формувати знання під час очного або дистанційного навчання про імпульс тіла, імпульс сили та закон збереження імпульсу

Якщо одне тіло надає руху другому, то втрачає стільки свого руху, скільки його надає.
Р. Декарт

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Фронтальна бесіда

1. Що таке система тіл?

2. Яку систему тіл називають замкненою?

3. Сформулюйте закон збереження енергії.

4. Сформулюйте закон збереження електричного заряду.

5. Запишіть математично ІІ та ІІІ закони Ньютона.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу»

Опрацьовуємо очно або дистанційно параграф «Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу» та записуємо головне. §36 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Нижче виділені головні моменти теми.

При дистанційному навчанні розпочати урок варто з пояснювального відео.

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Імпульс тіла — це векторна фізична величина, яка дорівнює добутку маси тіла на швидкість його руху:

Імпульс тіла

Одиниця імпульсу тіла в СІ — кілограм-метр за секунду:

Одиниця імпульсу тіла в СІ

Слайд 4

Закон збереження імпульсу:

У замкненій системі тіл векторна сума імпульсів тіл до взаємодії дорівнює векторній сумі імпульсів тіл після взаємодії.

Закон збереження імпульсу

Закон збереження імпульсу виконується тільки для замкненої системи тіл.

Слайд 5

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивний тест онлайн уроку «Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу», побудований на основі контрольних запитань параграфа та додаткових завдань.

Тест "Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу" під час дистанційного навчання.

Слайд 6

Щоб краще зрозуміти закон збереження імпульсу, варто використати дві наступні симуляції: «Пружні зіткнення» та «Непружні зіткнення».

Слайд 7

Розв’язування задач

Розглянемо задачу з пункту 4 на ст. 229 §36. Проаналізуємо уважно її розв’язок.

Задача

Із гармати, встановленої на гладенькій горизонтальній поверхні, горизонтально випущено снаряд зі швидкістю 100 м/с. Якої швидкості руху набуде гармата після пострілу, якщо маса снаряда дорівнює 20 кг, а маса гармати — 2 т?

Задача. Із гармати,  встановленої на гладенькій горизонтальній поверхні,  горизонтально випущено снаряд зі швидкістю 100 м/с.

Слайд 8

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 36, завдання 1, 2 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

  • Дистанційне Навчання З ФізикиМаєте питання, пропозиції або помітили помилку? Напишіть нам та ставте лайк!
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!