29.05.2020 11:21
для всіх
7884
    
  29 | 29  
 © Поліанна М

10 цікавих фактів із життя учених

10 цікавих фактів із життя учених

Наука цікава, як і життя учених, котрі є тією самою рушійною силою усіх винаходів. Але багато фактів з життя першовідкривачів, котрі змінили наш світ, не відомі основній масі людей. Розберемо 10 цікавинок, про які точно ніхто не чув.

1. Спочатку Ісаак Ньютон в спектрі веселки розрізнив лиш 5 кольорів, а вже потім, бажаючи порівняти кольори з музичними нотами, додав ще 2 відтінки.

2. Відомому Ніколі Тесла при прийомі їжі завжди треба було використати рівно 18 серветок.

3. Широко знаний натураліст Чарльз Дарвін був дуже гарним поваром та учасником клубу гурманів.

4. Основні відкриття Ньютон зробив під час 18-місячного карантину, котрий студент Ісаак провів в селі під час епідемії чуми. Правда, до початку публікацій, йому знадобилося ще 20-40 років, щоб підтвердити свої здогадки практично.

5. Знаменитий Альберт Ейнштейн торгував своїми власними автографами, але гроші віддавав на благочинність.

6. Арнольд Зоммерфельд був 84 рази номінований на Нобелівська премію, але жодного разу її не отримав, на відміну від семи своїх студентів.

7. Макса Планка відмовляли займатися теоретичною фізикою мотивуючи це, що там все давно відоме і нові відкриття неможливі. Але Планк не послухався і йому вдалося перевернути теоретичний напрям, відкривши новий розділ – квантову фізику.

8. Стівен Хокінг став професором математики без знань вищих за середні шкільні, тому почавши викладати в Оксфорді, читав предмет готуючись до занять вперше.

9. В першому варіанті шкали Цельсія температура кипіння значилась на відмітці 0 градусів, а замерзання – 100. Але Карл Лінней вирішив її перевернути.

10. Wi-Fi, яким кожен з нас користується щоденно, винайшла напрочуд гарна актриса Геді Ламар в парі зі своїм другом музикантом Джорджом Антейлом. Все почалося з затоплення корабля в 1940 році, де загинула 77 дитина. Це дало поштовх до розробки системи секретного зв’язку з «стрибаючими частотами».


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.05.2020 07:27  Каранда Галина => © 

Цікаво.