17.01.2022 16:54
для всіх
10702
    
  9 | 9  
 © Поліанна М

10 цікавих фактів про оптичні явища

10 цікавих фактів про оптичні явища

Факт 1. Легенди про летючі кораблі не виникли просто так, вони спирались на оптичне явище «міраж». Ще в епоху парусників люди частенько помічали в небі кораблі, які внаслідок заломлення з’являлись над морем.

Факт 2. Перше скло, яким користувалася людина, утворилось внаслідок удару блискавки. При попаданні в пісок, за високої температури, він сплавляється в скляні трубки.

Факт 3. В Єгипті блискавка «б’є» раз в 200 років.

Факт 4. Вченим ще достеменно не відомо, як і чому утворюється кульова блискавка. Тому й створити її в лабораторних умовах теж ще не вдалося.

Факт 5. Вогонь свічки складається з мільйонів малесеньких справжніх алмазів. Нажаль побачити їх можна лише за допомогою спектрального аналізу.

Факт 6. Деякі аборигени Північної Америки вважають що північне сяйво – це футбольний матч душ померлих, де м’яч – голова моржа.

Факт 7. Світло від нашої зірки Сонця до Землі йде приблизно 8 хвилин, а від найближчої зірки Проксими Центаври – 4.2 роки.

Факт 8. В грозу електричних заряд може накопичуватися на гострих предметах, наприклад, на шпилях будинків, хрестах церков, мачтах кораблів, заставляючи їх яскраво світитися. Саме останнє і дало назву цьому явищу – «вогні святого Ельма», тобто, названі в честь покровителя моряків.

Факт 9. Антисонце або антигелій можна спостерігати в зимову пору. Внаслідок заломлення сонячних променів в крупинках льоду з хмар, образ Сонця може з’явитися в протилежній частині неба.

Факт 10. Будь-яка веселка буде колом, якщо її спостерігати з борту літака.


Play10 цікавих фактів про оптичні явища


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!