27.06.2020 10:07
для всіх
4853
    
  7 | 9  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Наукові методи вивчення природи

Наукові методи вивчення природи 7 клас

Мета онлайн уроку: перевірка засвоєння учнями знань про будову речовини, атоми, молекули та основні положення молекулярно-кінетичної теорії МКТ; засвоєння під час очного або дистанційного навчання нових знань про наукові методи вивчення природи

Той, хто базікає про природу, замість того щоб за допомогою експерименту та спостережень примусити її говорити, ніколи не пізнає її.
Г. Галілей

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Онлайн перевірка знань

Пройдіть ще раз інтерактивний тест з попереднього уроку «Будова речовини. Молекули. Атоми», щоб пригадати та остаточно засвоїти попередню тему.

Тест "Будова речовини. Молекули. Атоми"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Будова речовини. Молекули. Атоми" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Наукові методи вивчення природи. Внесок українських учених у розвиток фізики»

Опрацьовуємо дистанційно параграф §3 на сторінці 18-23 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Для зручності, нижче ми виділили основні тези з матеріалу. Уважно прочитайте та запишіть їх в робочий зошит.

Розпочати треба з перегляду узагальнюючого відео по темі.

PlayVideo YouTube

Основні методи здобуття нових знань — експериментальний і теоретичний.

Фізичне дослідження — це цілеспрямоване отримання нових знань про фізичні тіла або явища.

Експеримент (дослід) — це дослідження фізичного явища в умовах, які перебувають під контролем науковця.

Фізичне дослідження

Результатом стає нове знання.

Перед тим як проводити теоретичні дослідження певного фізичного процесу, фізики створюють його ідеалізований аналог — фізичну модель.

Тепер можна трохи відпочити та подивитися відео. До вашої уваги осучаснений експеримент (дослід) Ісаака Ньютона з пером та металевою кулькою.

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Визначні українські фізики

Іван Павлович Пулюй (1845-1918) – український фізик (вивчав рентгенівське випромінювання) та електротехнік, винахідник, організатор науки, публіцист, перекладач Біблії українською мовою, громадський діяч.

Іван Павлович Пулюй

Володимир Іванович Вернадський (1863-1945) – український науковець, природознавець, філософ, мислитель, засновник геохімії, біогеохімії та радіогеології, космізму.

Володимир Іванович Вернадський

Лев Давидович Ландау (1908-1968) – радянський фізик (теоретик), лауреат Нобелівської премії з фізики у 1962 році. Є творцем класичного курсу теоретичної фізики (спільно з Євгеном Ліфшицем).

Лев Давидович Ландау

Євген Оскарович Патон (1870-1953) – український радянський вчений у галузі зварювальних процесів і мостобудування. Фундатор і перший керівник Інституту електрозварювання АН України. Батько академіка Бориса Патона.

Євген Оскарович Патон

Борис Євгенович Патон (1918-2020) – український науковець у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктор технічних наук (1952); Президент НАН України (1962—2020), перший нагороджений відзнакою «Герой України».

Борис Євгенович Патон

Лев Васильович Шубников (1901-1945) – український фізик в галузі фізики низьких температур.

Лев Васильович Шубников

Слайд 4

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивний тест, побудований на основі контрольних запитань з підручника фізики 7 класу.

Тест "Наукові методи вивчення природи"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Наукові методи вивчення природи" під час дистанційного навчання.

Слайд 5

Домашнє завдання

Вправи та завдання до онлайн уроку «Наукові методи вивчення природи», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 3, завдання 1, 2 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Також напишіть есе на тему «Внесок українських учених у розвиток фізики». Додаткову інформацію знайдіть в мережі Інтернет.



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!