02.07.2020 15:37
для всіх
4707
    
  4 | 4  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Теплопровідність

Теплопровідність 8 клас

Мета онлайн уроку: ознайомити учнів під час очного або дистанційного навчання із поняттям застосування явища теплопровідності в природі й у житті людини

Що гарячіше тіло, то інтенсивніше рухаються частинки, з яких воно побудоване. Так само, як дзвін: що дужче коливається, то гучніше звучить.
В. Томсон

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Продовжуємо тему про «зміну внутрішньої енергії». Пройдіть повторно інтерактивний тест з попереднього заняття, щоб остаточно засвоїти матеріал та підготуватися до вивчення нового уроку.

Тест "Способи зміни внутрішньої енергії"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Способи зміни внутрішньої енергії" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Також, усно сформулюйте основні положення молекулярно-кінетичної теорії (МКТ), дайте означення теплового руху, опишіть розташування молекул в різних агрегатних станах та сформулюйте означення теплопередачі (теплообміну).

Слайд 3

Далі перегляньте вступне цікаве відео з Youtube про нову тему від маленьких дослідників.

PlayVideo YouTube

Слайд 4

Вивчення нового матеріалу «Теплопровідність»

Опрацьовуємо дистанційно параграф «Теплопровідність» §5 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §7 «Види теплообміну» (п. 1-5) за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».

Для візуалізації фізичних явищ можна скористатися анімаціями/симуляціями за вказаними посиланнями: теплопровідність.


Розпочнемо з перегляду відео по даній темі, де все зручно пояснене рядом дослідів. Далі читаємо параграф та складаємо конспект записуючи головне.

PlayVideo YouTube

Проскрольте таблицю вліво →

Види теплообміну (теплопередачі) (робота А=0)

Теплопровідність

Конвекція

Випромінювання


Теплопровідність — це вид теплопередачі (теплообміну), який зумовлений хаотичним рухом і взаємодією частинок речовини й не супроводжується перенесенням цієї речовини.

Дослід по теплопровідності

Різні речовини та речовини в різних агрегатних станах по-різному проводять тепло. Одними з найкращих теплопровідників є метали, найгіршими — гази. Людина широко використовує у своїй життєдіяльності здатність речовин по-різному проводити тепло.

Приклад теплопровідності різних матеріалів

Слайд 5

Закріплення набутих знань

Дайте письмово відповіді на фото-завдання.

1.Де фото горобця взимку? Чим відрізняються птахи і чому?


Теплопровідність. Горобці

2.Джміль може збирати пилок навіть в Заполяр`ї. Як в цьому допомагає комасі його кудлата шубка?

Теплопровідність. Джміль

3.Навіщо трояндові кущі на зиму засипають тирсою?

Теплопровідність. Троянди

4.Для чого каналізаційні та водопровідні труби прокладаються на значній глибині?

Теплопровідність. Каналізація

5.Чому радіатори опалення виготовляють з металу, а не з пластику?

8_5_7

Слайд 6

Пройдіть також інтерактивний міні-тест онлайн уроку «Теплопровідність», побудований на основі контрольних запитань параграфа.

Тест "Теплопровідність"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Теплопровідність" під час дистанційного навчання.

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Теплопровідність», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 5, завдання 1-4 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Завдання 7, вправа 1, 2, 3 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!