04.07.2020 10:49
для всіх
3236
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Конвекція

Конвекція 8 клас

Мета онлайн уроку: дати уявлення під час очного або дистанційного навчання про конвекцію як один із видів теплопередачі, показати прояви цього явища в природі та використання в повсякденному житті

Наука – це не тільки знання, а ще й усвідомлення.
В. Ключевський

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть повторно інтерактивний міні-тест з попереднього уроку «Теплопровідність», щоб остаточно засвоїти матеріал.

Тест "Теплопровідність"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Теплопровідність" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Виконайте самостійну роботу, яка допоможе зорієнтуватися в новій темі. Якщо щось призабули, знайдіть потрібну інформацію в Інтернеті або в відповідному уроці «Закон Архімеда» за 7 клас, адже відповіді на дані питання ви дізнались в кінці минулого навчального року. Завдання письмове.

Самостійна робота

1. Що таке густина тіла? Запишіть формулу для її обчислення.

2. Що називається архімедовою силою?

3. Сформулюйте закон Архімеда. Запишіть формулу для обчислення виштовхувальної сили.

Слайд 3

Вивчення нового матеріалу «Конвекція»

Опрацьовуємо дистанційно параграф «Конвекція» §6 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §7 «Види теплообміну» (п. 6-7) за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».

Для візуалізації фізичних явищ можна скористатися анімаціями/симуляціями за вказаними посиланнями: конвекція.

Розпочнемо з перегляду відео (перша частина, до 7 хв 45 с) по даній темі. Далі складаємо конспект, записуємо головне.

PlayVideo YouTube


Проскрольте таблицю вліво →

Види теплообміну (теплопередачі) (робота А=0)

Теплопровідність

Конвекція

Випромінювання

Конвекція — це вид теплопередачі, який здійснюється шляхом перенесення теплоти потоками рідини або газу.

У твердих речовинах цей вид теплопередачі неможливий. Розрізняють природну і примусову конвекції.

Природну конвекцію можна пояснити наявністю архімедової сили та явищем теплового розширення. Теплі шари рідини або газу прямують угору (вони мають меншу густину), а холодні (більшої густини) — опускаються.

Слайд 4

Закріплення набутих знань

Дайте письмово відповіді на фото-завдання.

1. Як утворюється вітер?


Конвекція. Вітер

2.Як утворюються хмари?

Конвекція. Хмари

3.Чому нагрівач, спіраль, в електричному чайнику, завжди монтують знизу?

Конвекція. Чайник

4.Які види теплообміну (теплопередачі) в сучасних вікнах зведені до мінімуму?

Конвекція. Вікно

5.Навіщо в корпусі комп`ютера розміщені отвори та вентилятори?

Конвекція. Компютер

Слайд 5

Пройдіть також інтерактивний міні-тест онлайн уроку «Конвекція», побудований на основі контрольних запитань параграфа.

Тест "Конвекція"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Конвекція" під час дистанційного навчання.

Слайд 6

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Конвекція», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 6, завдання 1-4 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Завдання 7, вправа 4, 5, 6, 7 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!