25.03.2021 21:35
для всіх
2203
    
  4 | 4  
 © Дано:

Вправа № 35

9 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 35 з підручника фізика 9 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 35 до §35 «Рух тіла під дією кількох сил»

1. Під час старту космічний корабель рухається вертикально вгору з прискоренням 40 м/с2. Із якою силою космонавт масою 70 кг тисне на крісло?

PlayVideo YouTube


2. Дерев’яний брусок рівномірно тягнуть горизонтальною поверхнею, прикладаючи силу 1 Н. Визначте коефіцієнт тертя ковзання, якщо маса бруска дорівнює 200 г.

PlayVideo YouTube


3. Тіло масою 300 г, підвішене на пружині, опускають униз із прискоренням 2 м/с2. Визначте жорсткість пружини, якщо її видовження становило 5 см.

PlayVideo YouTube


4. Вантаж масою 10 кг і об’ємом 1 дм3 витягають із води за допомогою мотузки. Визначте силу натягу мотузки, якщо вантаж рухається з прискоренням 2 м/с2. Опором води знехтуйте.

PlayVideo YouTube


5. Лижник масою 60 кг зупинився через 40 с після закінчення спуску. Визначте силу тертя, що діяла на лижника, і коефіцієнт тертя ковзання, якщо швидкість руху лижника наприкінці спуску становила 10 м/с.

PlayVideo YouTube

6. Автомобіль масою 3 т рухається з гори, розвиваючи силу тяги 3000 Н. Визначте, з яким прискоренням рухається автомобіль, якщо коефіцієнт опору рухові дорівнює 0, 04, а ухил становить 0, 03.

PlayVideo YouTube


7. Тіло масою m1=1 кг ковзає горизонтальною поверхнею під дією тягаря масою m2=250 г (див. рисунок). Дана система тіл рухається з прискоренням 1, 5 м/с2. Визначте коефіцієнт тертя між тілом і поверхнею.

Рисунок до Вправи № 35 (7),  9 кл

PlayVideo YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!