08.05.2021 14:31
для всіх
15668
    
  47 | 49  
 © Поліанна М

Технічні винаходи, що змінили життя людства

Технічні винаходи, що змінили життя людства

Всі навколишні нас речі мають свою історію і передісторію. Передісторія ця почалася в далекому минулому, на перших етапах розвитку людського суспільства. Тоді ж формувалися і перші держави. Число відкриттів і винаходів, зроблених в той період людством, важко уявити. Одяг, знаряддя праці, обробка каменю і металів, використання вогню... Саме в цей історичний період бере початок будь-яка людська діяльність, яка була в ті часи великим відкриттям.

Самим великим відкриттям людини було відкриття для них світу й становлення первинного світогляду, що мало місце в доісторичні часи. На стінах печер первісні люди близько 30 тис. років тому зробили замальовки, які відображають це геніальне відкриття. Художник кам`яного віку віддзеркалив представлення своїх сучасників про світоустрій. Він впевнено розділив світ на небо, земну твердь і воду, вказав чотири сторони світу і показав мешканців кожної природної зони. Однак існували й інші вражаючі відкриття, кожне з яких по-своєму вплинуло на подальшу історію людства. Деякі з їх числа беруть свій початок з доісторичної епохи, але отримали розвиток тільки в ранніх цивілізаціях.

Якщо в наш час до винаходів багато хто ставиться зі споживчою поблажливістю, оскільки таких новинок з`являється щороку величезна кількість, то кожен геніальний здогад первісної людини або громадянина найдавнішого держави були в ту епоху фантастичним проривом людської думки і засобом підкорення природи.

Існує думка, що культура допомогла вижити первісній людині в екстремальних умовах навколишнього середовища. З цією думкою готові сперечатися філософи, які справедливо вказують на не менш значущі працю і організаційні здібності колективу в житті наших предків. І все-таки саме матеріальна культура допомогла людям побороти сліпі і жорстокі сили природи. Виникнення матеріальної культури виявилося можливим завдяки винахідництва первісної людини.

А далі вже були відкриття писемності, математики, календаря, кам’яної сокири, колеса, вогню, простих механізмів, атмосферного тиску, будови атома та багато іншого, що ми й вивчаємо на уроках фізики у школі.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!