15.05.2021 12:20
для всіх
10239
    
  27 | 28  
 © Поліанна М

Що таке магнітний сепаратор і для чого він призначений

Що таке магнітний сепаратор і для чого він призначений

Магнітний сепаратор – це вид технологічного обладнання. Його завдання – очистити сипучий матеріал від металевих домішок. Останні можуть бути як з чорного металу, так і з кольорового. Тому в кожному конкретному випадку застосовуються різні технології очищення із застосуванням магнітів певної модифікації.

Принцип роботи магнітного сепаратора

Всі магнітні сепаратори працюють за одним принципом – створюють магнітне поле, яке впливає на метал, притягаючи до себе металеві частинки. Залежно від сили дії магніту формуються основні технологічні завдання.

Різновидності магнітних сепараторів

У кожній галузі, де застосовують сипучі матеріали, використовують різного типу магнітні сепаратори. Вони відрізняються один від одного не тільки формою, розмірами, принципом роботи, але і використовуваними в них магнітами.

В основному застосовують два з них:

феритові;

неодимові.

Перші застосовуються, коли необхідно витягти з сипучої маси металеві домішки великих розмірів. Другі дорожчі, і вони більш потужніші. З їх допомогою можна витягувати як великі фракції металів, так і дуже дрібні.

Існує класифікація магнітних сепараторів. Чисто конструктивно вони поділяються на:

барабанного типу;

підвісного;

вихрового.

За типом очищуваного матеріалу на:

мокрі;

сухі.

За потужністю магнітів на:

слабкі;

сильні;

регульовані.

У напрямку руху очищуваного матеріалу або продукту:

прямоточні;

протиточні.

З чого складається сепаратор?

Тут необхідно розглянути кожен вид окремо. Наприклад, барабанний, це барабан, усередині якого встановлений магніт. Він може бути постійної дії або електричним. До цієї категорії належить група роликових сепараторів. Вони меншого розміру, мають у своєму розпорядженні їх по всій довжині транспортера, що збільшує ефективність очищення.

Стрижневі – це рамка з різною кількістю магнітних стрижнів. Сипуча маса просто проходить крізь ґрати, залишаючи на ній крупиці металів.

Пластинчасті свою назву отримали за рахунок пластини, яка покриває магнітний пристрій. Призначення першої – створити можливість очищення поверхні від залізних частинок.

Вихорострумові моделі за своєю будовою мало чим відрізняється від інших. Зазвичай вони барабанного типу. Головна в них деталь – магнітний індуктор, який забезпечує створення магнітного поля змінного типу. Відноситься цей варіант до категорії електричних сепараторів.

На сьогоднішній день усі підприємства, які працюють з сипучими матеріалами, використовують магнітні сепаратори.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.10.2021 23:44  somebody => © 

Дякую!