03.07.2021 14:48
для всіх
6290
    
  31 | 32  
 © Поліанна М

Як зароджувалося вчення про атоми

Як зароджувалося вчення про атоми

Зараз ми усі знаємо, що усі тіла складаються з атомів та молекул. Але хто першим дізнався про це? Наскільки відомо, вперше говорити про «атоми» став давньогрецький філософ Левкіпп та згодом його учень Демокріт. Адже саме з їх вуст пішов сам термін «атом». Хоча в той час це все було лиш філософськими мотивами і підтвердження цього не існувало.

Згодом було багато теорій і досліджень, які спирались на атомарну теорію. Наприклад, Бойль та Дальтон свої дослідження ґрунтували на тому, що світ складається з малих неподільних часток. І зрештою це привело до того, що атомізм став нормою. Фізики, які й походили з філософів зробили багато в цьому плані, перші досягнення формували стійку теорію світу, згодом підключились і хіміки, які ввели нові поняття, наприклад, атомна вага, заряд, валентність. Далі нові дослідження підвели до того, що атом все ж є подільний.

З 20 століття Томсон, Резерфорд та Ейнштейн відкрили нові двері до вивчення часток атома, почалась ера ядерної фізики, яка кардинально змінила світ. Нові дослідження, нові частинки, все почало вивчатися на новому рівні. І, здавалося, що все зрозуміло, але ні.

21 століття дозволило ще глибше сягнути істини. Величезний колайдер, сотні найрозумніших умів світу, спільні дослідження дозволили ще більше заглибитися в структуру вже часток атома. Вчені почали вивчати кварти, лептони, бозони та ряд інших часток, які раніше вважались фантастикою. Теорія стала практикою і з кожним роком наука все більше заглядає в глибини такого, здавалося б простого, атома.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.09.2021 19:36  цукерочка => © 

реферат дуже класний у мене за цей реферат 11